reklam

13 Eylül 2012 Perşembe

Gülhane nin Kapısı Seçilmişe Kapalı mı? - Orhan Birgit


Afyon olaylarında yaralanan Mehmetçiklerden bir bölümü Ankara da Gülhane Askeri Tıp Akademisi nde yatarak tedavi görüyor.
Yaralı askerlerimizi ziyaret etmek isteyen CHP li parlamenterlere yasak koyan zihniyet, o akademinin komutanlığını üstlenmiş korgeneral rütbeli subaydan mı geliyor? Yoksa yasağın arkasında bizzat Genelkurmay Başkanı mı var?
Bir meslek gezisi nedeni ile Hatay da bulunduğum için bu ayrıntıları tam olarak bilmiyorum.
Zaten seçilmiş bir parlamenter ya da parlamanterlere yasak diyen zihniyetten daha çok, bu emri veren makamların tümünün bağlandığı hükümetin başı yani Başbakanın tavrı ilgilendiriyor beni.
Heyhat. Her kürsüye çıkışta seçilmişlerin atanmışlara üstün olduğunu savunarak bize bu ilkeyi adeta ezberleten Başbakan. Bu kez tamamen emrindeki tak-şak diye selam verenlerin savunmanlığını yaparak CHP li milletvekillerini şov yapmakla suçluyor.
Bu atanmışlar bürokrasisinin yaratmak istediği oligarşiye karşı tek karşı ses, o da parti disiplinini de gözeterek belirli frekanstan itiraz eden TBMM nin Sayın Başkanı Cemil Çiçek tir.
Başbakanın demokrasi ile ilgili gerçek duygularını bir turnusol köe2ğıdı sadakatıyla ortaya çıkaran bu olay, Benim seçilmişlerim, atamış olduklarımdan elbette üstündür. Ama ötesine karışmam anlamında bir belge değerini taşımaktadır.
AKP nin iktidarında on yılı geride bırakmakta olan bir Türkiye de, icranın başının seçilmiş, ama kendisine karşı olan milletin temsilcilerine bu farklı bakış açısı, demokrasiye bağlanmış olan umutlar açısından da hüzün vericidir.
Demokrasimizin inişli çıkışlı yolculuğunun 12 Eylül 80 darbesi ile nasıl yara aldığını bu yıldönümünde daha iyi anlayıp değerlendirme olanağını, iktidarda tek parti olarak bulunan AKP nin yarattığı korku havasının nasıl egemen olduğunu, iki gündür bazı meslek örgütleri ile birebir ilişki kurduğum Antakya da bir kez daha gördüm.
O gözlemleri gelecek yazımda paylaşacağım. Gülhane nin Kapısı Seçilmişe Kapalı mı? - Orhan Birgit

0 yorum:

Yorum Gönder

reklam yeri
 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India
online kişi acaip's Profile on Ping.sg