reklam

11 Nisan 2014 Cuma

Kayıp ortaokullu kızlar 4 gün sonra bulundu

Kızlardan E.Ç.'nin ailesinden şiddet gördüğü, S.O.'nun da coşku aradığı için kaçtığını söylediği belirtildi.

İlçeye bağlı İsmetpaşa Mahallesi'nde Zekeriya Gümüşkesen Ortaokulu öğrencileri E.Ç. ve S.O.'dan, geçen 6 Nisan'da okuldan çıktıktan sonra ortadan kayboldu. Çocuklar için ailelerinin kayıp müracaatında bulunması üzerine, polis çalışma başlattı. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri E.Ç. ve S.O.'nun en nihai görüldüğü yerlerdeki MOBESE ve işyerlerinin güvenlik kamera görüntülerini inceledi, yurttaşlarla görüştü.

2 GENCİN EVİNDE BULUNDULAR

Kayıp kız çocuklarının Milas- Selimiye Karayolu üzerindeki TOKİ hanelerinde olduklarını tespit edilen ekipler, harekete geçti. Haneye bir gün önce akşam saatlerinde inşa edilen baskında E.Ç. ve S.O.'yu bulan polis ekipleri, kızları zorla alıkoydukları iddiasıyla D.S. (19) ile N.S. (17) adındaki 2 erkeği gözaltına aldı. 75. Sene Milas Devlet Hastanesi'ne götürülerek sağlık muayenesinden geçirilen E.Ç. ve S.O. ardından Akkent Polis Merkezi'nde ailelerine teslim edildi.

'ZORLA ALIKOYMADIK'

Kızları zorla alıkoyduğu iddasıyla tutuklanan bahçıvanlık yapan D.S. polisteki ilk ifadesinde, kısa müddet önce tanıştığı E.C.'nin şiddet gördüğünü ve kendisiyle kalmak istediğini söylediğini öne sürdü. Birkaç gün sonra, E.C.'nin eskiden tanımadığı S.O. ile beraber geldiğini kaydeden D.S. kimseyi zorla alıkoymadığını söyledi.

N.S. de ifadesinde arkadaşı D.S.'nin evine ara sıra geldiğini, kızları tanımadığını, orada tanıştığını anlattı. Gözaltına alınan iki kuşkulunun 'kişiyi hürriyetinden alıkoyma' suçlamasıyla adliyeye sevk edileceği bildirildi.

Ailelerine teslim edilen çocuklardan E.Ç.'nin ailesinden şiddet gördüğü için kaçtığını, S.O.'nun da arkadaşını yalnız bırakmak istemediğini ve coşku için evinden terk ettiğini söylediği belirtildi.

Kızların bulunduğu binada oturan apartman sakinleri bağırma, çığlık veya yardım talebinde bulunulması gibi bir ses duymadıklarını söyledi.

0 yorum:

Yorum Gönder

reklam yeri
 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India
online kişi acaip's Profile on Ping.sg