reklam

5 Mayıs 2014 Pazartesi

Kadınlar temizlikten vazgeçmiyor

Burak COŞAN

Geçen seneyi 1 milyar dolar ciro ve yüzde 20'lik büyüme ile kapatan şirketin, ürettikleri ürünler sebebiyle krizlerden çok zor etkilendiğini ifade eden Hayat Kimya Yönetim Heyeti Azasi ve Genel Koordinatörü Orhan İdil, kadınların ne olursa temizlikten vazgeçemediğinin altını çizdi. İdil, "Bu konuda gıdadan sonra geliyoruz. İnsanlar ev, araba ya da mobilya almaktan vazgeçiyor fakat çocuğunun altını bezlemekten vazgeçemiyor. Kriz döneminde bile deterjan satışlarımız arttı. Kadınları temizlikten vazgeçirmek çok zor. Şayet kadınlar temizlik malzemesi alamazsa evde çok henüz büyük krizler baş gösteriyor" dedi.

DÜNYA ÇAPINDA

İlk olarak 1967 yılında deterjan imalatı ile sektöre giren Hayat Kimya'nın, 1998'de çocuk bezi ve hijyenik ped ile devam ettiğini, 2006'da da temizlik kağıdı sektörüne girdiğini belirten İdil, nihai olarak 2014'te yetişkin bezi üretmeye başladıklarını söyledi. Hayat Kimya'nın, önce Türkiye'de bu mahsulleri üretmeye başladığını kaydeden İdil, "Daha sonra tabi ihracata başladık. Cezayir'de bir deterjan ve çocuk bezi fabrikası ve Mısır'da bir çocuk bezi fabrikası açtık. Yeniden Mısır'da temizlik kağıdı için üretim tesisi kurma çalışmalarına başladık. İran'da çocuk bezi ve temizlik kağıtları fabrikamız var. Rusya'da temizlik kağıtları fabrikası inşa halinde. Nijerya'da da bir çocuk bezi üretim fabrikası için çaşlışıyoruz. Fas'ta da üretim çalışmaları yapıyoruz" diye konuştu.

MARKALAR YARATILMALI

Hayat Kimya'nın çok hızlı bir şekilde büyüdüğünü ifade eden İdil, "3 senede bir Hayat Kimya'ya yeni bir Hayat Kimya henüz ekliyoruz. Burada yalnizca ciro artışını düşünmedik. Markalarımızla var olmak istedik. Kalifiye bir ürün inşa etmek kolay. Bunu pazarlamak önemli" dedi. Cirolarının yarısının Türkiye üzerinden geldiğini anlatan İdil, "Geri kalanı da yurtdışından geliyor" dedi.

400 bin ton

Türkiye'deki temizlik kağıdı kategorisinin büyüklüğü

%9

Temizlik kağıdı kategorisinin senelik büyüme hızı

5.2 kg

Türkiye'de kişi başına senelik temizlik kağıdı kullanımı

5 kg

Türkiye'de kişi başına düşen deterjan kullanımı

2 milyar dolar

Temizlik pazarının Türkiye'deki büyüklüğü

1.6 milyar

Türkiye'deki kullanılan hijyenik ped adeti

2.54 milyar

Türkiye'de kullanılan çocuk bezi adeti

500 bin ton

Ev bakım kategorisinin toplam büyüklüğü

Onaysız program uygulayan özel okullara inceleme

Bakanlık tarafından illere sevk edilen yazıda, onay alınmadan uygulanan uluslararası programları reklam ve ilanlarında kullanarak mevzuata ters davranan okullar ile alakalı legal işlem inşa edilmesi gerektiği belirtildi.

MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü tarafından illere sevk edilen yazıda, bakanlığa ulaşan bilgi ve duyumlardan, bir takım özel okulların bakanlıktan onay almadan çeşitli isimler altında uluslararası programları uyguladıkları ve bu vaziyeti ilan ve reklamlarında kullandıklarının anlaşıldığı ifade edildi.

Yazıda, 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanun'da yer meydan "özel öğretim müesseselerinin yönetmelikleriyle öğretim programının Bakanlıkça incelenip onanmış olması" hükmüyle "Bu müesseselerde öğretim programları, eğitim-öğretim faaliyetleri ve diğer hususlarla alakalı işlemler, kurum yönetimince hazırlanan ve Bakanlıkça onaylanan esaslara göre yürütülür" kararları hatırlatıldı. Yazıda ayrıca, kanunun, 7. maddesinde yer meydan şu hüküm de yer aldı:

"Özel öğretim kurumları, kurum açma şartlarından rastgele birini kaybetmesi veya destursuz değişiklik yapması, mevzuatta belirtilen sayıda eleman çalıştırılmaması veya mevzuata ters eleman çalıştırılması, reklam ve ilana ilişkin ihtiyaç duyulan koşulların yerine getirilmemesi halinde, davranışın ağırlık derecesine göre on beş günden az olmamak kaydıyla üç aya kadar geçici olarak, 1739 sayılı Ulusal Eğitim Temel Kanunu'nun genel ve özel amaçlarıyla temel ilkelerine uymayan, müessesenini mevzuata makul kapatmayan, geçici olarak kapatma cezası meydan ve aynı fiili tekrar işleyen kurumlar ise daimi olarak kurum açma izni veren makam tarafından kapatılır."

Yazıda, konu ile alakalı şehirlerin maarif müfettişlerince inceleme yapılarak, MEB'den onay alınmadan farklı program uygulayan ve bu vaziyeti reklam ve ilanlarında kullanarak mevzuata ters davranan okullar ile alakalı "Kurum açma izninin iptali, kurumun kapatılması, devri ve nakli" konularını düzenleyen 7. madde uyarınca ihtiyaç duyulan legal işlemin inşa edilmesi istendi. Yazıda legal işlemlerin sonucundan Bakanlığa bilgi verilmesi gerektiği de vurgulandı.

Kapalıçarşı'da döviz fiyatları

İstanbul serbest piyasada dolar 2,1060, avro 2,9210 liradan haftaya başladı.

Kapalıçarşı'da 2,1040 liradan alınan dolar 2,1060 liradan satılıyor. 2,9180 liradan alınan avronun satış maliyeti ise 2,9210 lira olarak belirlendi.

Önceki kapanışta doların satış maliyeti 2,1010 lira, avronun satış maliyeti ise 2,9030 lira olmuştu.

Borsa, haftaya yükselişle başladı

Borsa İstanbul'da işlem gören pay senetleri evvelki kapanışa göre vasati yüzde 0,25 değer kazanırken, bankacılık endeksi yüzde 0,42, holding endeksi yüzde 0,23 yükseliş kaydetti.

Geçen hafta üremler ve döviz kurlarındaki düşüşten aldığı destekle yükseliş eğilimini hafta boyunca devam ettiren BIST 100 endeksi haftayı analistlerin direnç olarak nitelendirdikleri 75.000 düzeyinin derhal üzerinde 75.159,06 puandan tamamlamıştı.

Analistler, geçtiğimiz hafta Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın enflasyon raporu (TCMB) ve sonrasında Başkan Erdem Başçı'nın faiz indirimi için meydan olduğu ve bunu Para Siyaseti Heyeti (PPK) toplantısında tartışacaklarını söylemesinin ardından bugün açıklanacak nisan ayı enflasyon verilerinin ehemmiyetinin arttığını belirtiyor.

Bugün açıklanacak nisan ayı tüketici enflasyonuna ilişkin gerçekleştirilen AA Finans Beklenti Anketi'ne göre ekonomistlerin beklentilerinin ortalaması yüzde 0,82 oldu. 21 ekonomistin katılımıyla gerçekleştirilen anket neticelerine göre, ekonomistlerin nisan ayı enflasyon beklentileri, en yüksek yüzde 1,16 ve en düşük 0,49 artış aralığında yer aldı.

BIST 100 endeksinin 74.000 düzeyinin dayanak konumuna gelebileceğini ifade eden analistler, 76.000 ve 77.500 seviyelerinin takip edilmesi gereken direnç konumunda meydana geldiğini kaydediyor.

İlk dört aydaki enflasyon yüzde 5 oldu

Nisanda Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yüzde 1,34, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yüzde 0,09 arttı. Senelik enflasyon ise tüketici ücretlerinde yüzde 9,38, yurt içi üretici ücretlerinde yüzde 12,98 oldu.

Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) maaş %1,34 arttı

TÜFE'de (2003=100) 2014 seneyi Nisan ayında bir evvelki aya göre %1,34, bir evvelki yılın Aralık ayına göre %4,96, bir evvelki yılın aynı ayına göre %9,38 ve on iki maaş ortalamalara göre %7,97 artış gerçekleşti.

Aylık en yüksek artış %13,10 ile giyim ve ayakkabı grubunda gerçekleşti

Ana harcama grupları bakımından 2014 seneyi Nisan ayında endekste yer meydan gruplardan ev eşyasında %1,57, gıda ve alkolsüz içeceklerde %1,42, eğitimde %0,97, sağlıkta %0,93 artış gerçekleşti.

Aylık en fazla düşüş gösteren grup %0,54 ile eriştirme oldu

Ana harcama grupları bakımından 2014 seneyi Nisan ayında endekste düşüş gösteren bir diğer grup ise %0,10 ile çeşitli mal ve hizmetler oldu.

Yıllık en yüksek artış %13,84 ile eriştirme grubunda gerçekleşti

TÜFE'de, bir evvelki yılın aynı ayına göre gıda ve alkolsüz içecekler (%13,15), restoran ve oteller (%12,48), eğitim (%10,37), ev eşyası (%8,84) artışın yüksek olduğu diğer ana harcama gruplarıdır.

Aylık en yüksek artış %1,81 ile TRB1 (Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli)'de oldu

İstatistiki Bölge Birim Sınıflaması (İBBS) Seviye 2'de bulunan 26 bölge içinde, bir evvelki yılın Aralık ayına göre en yüksek artış %5,74 ile TR21 (Tekirdağ, Edirne, Kırklareli) bölgesinde, bir evvelki yılın aynı ayına göre en yüksek artış %10,56 ile TR22 (Balıkesir, Çanakkale) bölgesinde ve on iki maaş ortalamalara göre en yüksek artış %9,46 ile TRC1 (Gaziantep, Adıyaman, Kilis) bölgesinde gerçekleşti.

Nisan 2014'te endekste kapsanan 432 maddeden; 61 maddenin vasati ücretlerinde değişim olmazken, 291 maddenin vasati ücretlerinde artış, 80 maddenin vasati ücretlerinde ise düşüş gerçekleşti.

KPSS'de kim hangi oturuma girecek

KPSS lisans müracaatları başladı ve 14 Mayıs akşamı 23.59'a kadar devam edecek. 1 milyona yakın kişinin müracaat etmesi bekleniyor. Ancak bir çok aday aylardır KPSS'ye hazırlandığı halde hangi oturumlara gireceğini ve kaç oturuma başvuracağını bilmiyor

2014 KPSS puanının kullanım alanları

1-B grubu alımlar

2-A grubu alımlar

3-Öğretmenlik alımları

4-Din hizmetleri atamaları

5-Polisliğe giriş (POMEM)

B grubu alımlar ve girilecek oturumlar

A grubu alımlar(müfettiş, uzman, kaymakam) haricindeki alımlar b grubu alımlardır. Bu alımlarda memur, vhki, bilgisayar işletmeni, teknisyen, tekniker, ebe, hemşire, sağlık memuru, veteriner, şoför, kaloriferci gibi unvanlara atama yapılmaktadır.

Bu alımlar merkezi alımlar olabileceği gibi müessesesel alımla(Emniyet genel müdürlüğü, gümrük bakanlığı, TSK gibi) da olabilir.

Ayrıca b grubu alımlar hem kadrolu hem de sözleşmeli alımları da kapsamaktadır. Hatta kamu işçisi alımlarında da b grubu puan kullanılmaktadır.

Lisans mezunları için yukarıda belirttiğimiz alımlara başvurmak için çift yıllarda hesaplanan P3 puanı kullanılmaktadır. Bu puan genel kültür ve genel kabiliyet bileşenlerinden oluştuğu için 2014 KPSS'ye yalnizca b grubu seçenek için giren adayların yalnizca Cumartesi Sabah oturumuna katılmaları yeterli olacaktır.

Bu oturum için 40 TL ücret ödenecektir.

A grubu alımlar ve girilecek oturumlar

Müfettiş, uzman, kaymakam, denetmen, denetçi, kontrolör gibi alımlardır. Bu mesleklere yönelik alımların hepsi müessesesel alımdır. Ve genel olarak her kurum farklı puanlar kullanmaktadır ve bu puanlar çok bileşenli puanlardır. Bu açıdan bakıldığında a grubu adayların bu alana yönelik tüm oturumlara girmesi makul olacaktır.

Yani bu adaylar Cumartesi Sabah+Pazar Sabah+Pazar öğle oturumlarına katılmalıdırlar. Bu adaylar her oturum başına40 TL verecek olup, belirttiğimiz üç oturum için toplamda 120TL vereceklerdir.

Öğretmen alımları ve girilecek oturumlar

Öğretmenlik puanları 1 yıl geçerlidir ve genel olarak Ağustos ayında büyük atama yapılmaktadır. Duruma göre ise Şubat aylarında da ek atama yapılmaktadır.

Öğretmen adayları için 2013 yılından itibaren P10 ve P121 olmak üzere iki farklı puan hesaplanmaktadır.

P121 puanı; kılavuzda belirtilen 16 daldaki öğretmenlik için hesaplanan puan türüdür. Bu puan; genel kültür +genel yetenek+ eğitim bilimleri+ÖABT bileşenlerinden oluşmaktadır. Yani bu 16 branş mezunu meydana gelen adaylar Cumartesi Sabah+Cumartesi öğle + ÖABT (20 Temmuz) oturumlarına katılacaklardır. Bu adaylar toplam 120TL sınav fiyatı ödeyeceklerdir.

P10 puanı; kılavuzda belirtilen 16 branş haricindeki öğretmenlikler için tercihlerde kullanılan puandır. Bu puan; genel kültür +genel yetenek+ eğitim bilimleri bileşenlerinden oluşmaktadır. Bu adaylarımızın Cumartesi Sabah+Cumartesi öğle oturumlarına katılmaları yeterlidir. Bu oturumlar için sınav fiyatı toplam 80TL'dir.

Din Hizmetleri atamaları ve girilecek oturumlar

2014 seneyi bakımından ilk kez uygulanacak meydana gelen sisteme göre din hizmetleri sınıfında çalışacak olanların atanmaları için artık alan imtihanına girme mecburiyeti gelmiştir. Bunun için KPSS puanlarına 3 yeni puan eklenmiş ve bunlardan "P124" puanı lisans düzeyinde din hizmetleri sınıfındaki unvanlara atanacak olanların kullanacağı puan olarak belirlenmiştir.

P124 puanı; genel kültür + genel yetenek+din hizmetleri bilgisi testi bileşenlerinden oluşmaktadır. Bu yüzden bu alandaki adayların Cumartesi Sabah+DHBT (18Ekim) oturumlarına girmeleri gerekmektedir. Bu adaylarımız toplam 80 TL sınav fiyatı ödeyeceklerdir.

PMYO ve girilecek oturumlar

Lisans sonrası polis olmak isteyen adayların POMEM'e başvurabilmeleri için P3 puanına ihtiyaçları vardır.Bu puan genel kültür ve genel kabiliyet bileşenlerinden oluştuğu için 2014 KPSS'ye yalnizca b grubu seçenek için giren adayların yalnizca Cumartesi Sabah oturumuna katılmaları yeterli olacaktır. Bu adaylarımız yalnizca 40TL sınav fiyatı vereceklerdir.

Kutay Seymen ARIKAN
kutay@memurlar.net

Açık parfümler patlamaya hazır bomba

Kayseri Özel Tekden Hastanesi Cildiye Uzmanı Uzm. Dr. Ayşegül Baykan, bilhassa yaz aylarında kullanımı henüz da artan parfüm içerikli sıvı maddelerin, ciltle direk temas ettirilmemesi gerektiğine dikkat çekti. Parfümün, kalitesi ne olursa olsun cilde değmeyecek biçimde kıyafetlerin üzerine sıkılması gerektiğini söyleyen Dr. Ayşegül Baykan, "Parfüm, deodorant, hacı yağı ve kolonya gibi maddeler deriye değecek biçimde kullanılıyorsa kaşıntı, kabarıklık ve kızarıklık yapıyor. Aynı zamanda bu tür maddelerin içinde güneşe karşı hassaslaştıran bir madde varsa, renklenme, koyu kahve renkli lekeler ve dalgalanmalar yapabiliyor, güneşin alerjisini artırabiliyor." diye konuştu.

BEYAZ TENLİLERDE ALERJİ NEDENİ

Parfüm içerikli sıvıların ten rengine göre farklı etkileri olacağını belirten Özel Tekden Hastanesi Cildiye Uzmanı Uzm. Dr. Ayşegül Baykan, şunları söyledi: "Parfüm ve benzeri maddeler beyaz tenlilerde cilt henüz hassas olduğu için kızarıklık ve kaşıntıya neden olur. Koyu buğday tenlilerde ise güneşle etkileşime geçildiğinde kir oluşumu ihtimalini artıyor."

ASTIMI TETİKLİYOR

Parfümün, cilt sıhhatinin dışında nefesle alakalı meselelere da yol açabileceğini kaydeden Dr. Ayşegül Baykan, "Buna inhaler alerji diyoruz. Sıkarken soluk borusuna gitmesi durumunda soluk darlığı yapabiliyor. Parfümün içerisindeki katkı maddeleri astımı tetikleyebiliyor. Oda spreyleri de aynı etkide bulunuyor. Bunların hepsi toksik madde olduğu için insan sağlığına zararlı." şeklinde konuştu.

TÜRKİYE'DE PARFÜM TARIM İLACI GİBİ

Türkiye'de, parfüm ve benzeri maddelerin onayının, Sağlık Bakanlığı'ndan alınmamasının tehlikenin boyutlarını artırdığını altını çizen Dr. Ayşegül Baykan, "Türkiye'de ciltle alakalı birçok ürün tarım ilacı gibi onaylanıp geliyor. Bilhassa açık parfümler henüz da tehlikeli, patlamaya hazır bomba gibi. Bu nedenle, hayvanlar ve insanlar üzerinde deneyleri inşa ederek etkileri ispatlanmış meydana gelen yabancı patentli markaları almak henüz güvenli." ifadelerini kullandı.

4 eski Bakan için ilk kader dönemeci

Saliha ÇOLAK

TBMM'de bugün 17 Aralık ameliyatı kapsamında haklarında fezleke hazırlanan 4 henüz önceki bakan, Erdoğan Bayraktar, Egemen Bağış, Zafer Çağlayan ve Muammer Güler ile ilgili Parlamento soruşturması açılıp açılmayacağına karar verilecek.

Saat 14.00'te görüşülmeye başlanacak soruşturma önergesi müzakereleriyle ilgili grup kararı alınamadığı için parti grupları kullanılacak oya ilişkin resmi direktif veremeyecek. CHP'nin 4 henüz önceki bakan hakkındaki 4 ayrı önergesi ile AK Parti'nin tek önergesi ayrı ayrı görüşülecek.

Söz konusu bakan da korunmasını yapacak. Konuşmalar 10'ar dakika olacak. Bakanlar da böylece ikişer kez kürsüye gelerek 10'ar dakikadan toplam 20 dakika içinde kendini savunacak. Saklı oylama da dikkate alındığında çalışmanın gece yarısı tamamlanması bekleniyor.

HESABA KATILDI

Meclis, saklı oylamaya toplam 539 milletvekili dikkate alınarak hazırlık yaptı. Bunun için her milletvekiline her önerge için 1 zarf ve 3 pul verilecek. Vekiller kabul için beyaz, ret için kırmızı, çekimser için de yeşil pulu zarfa koyup sepete atacak. Bu işlem için, her defasında milletvekillerinin zarfa koymadıkları pulları yanında götürebilecekleri hesaba katılarak 8 bin 85 pul hazırlandı.

BEYAZ DA KIRMIZI DA

Önergenin kabul edilebilmesi için kabul oylarının 276'yı bulması gerekiyor. Meclis'te muhalefet blok olarak oy kullanırsa, 131 CHP, 52 MHP, 27 HDP ve 2 BDP reyi ile beraber 212 beyaz oy çıkabiliyor. Bu nedenle komisyonun kurulabilmesi için en azından 76 AK Parti milletvekilinin henüz "beyaz" bloğuna dayanak vermesi gerekiyor. Ancak bu durumda önerge kabul edilebiliyor.

NE İLE SUÇLANIYORLAR?

Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan: "Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na muhalefet ", "resmi belgede sahtecilik" ve "rüşvet"

Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler: "Resmi belgede sahtecilik ", "nüfuz ticareti ", "rüşvet" ve "gizliliğin ihlali"

Eski AB Bakanı Egemen Bağış: "Nüfuz ticareti" ve "rüşvet"

Eski Etraf ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar: "Nüfuz ticareti" ve "görevi kötüye kullanma"

ÖNERGELER KABUL EDİLİRSE...

CHP'nin önergelerinin reddi; AK Parti'nin önergesinin ise kabulü durumunda tek soruşturma komisyonu kurulacak. Parlamento Başkanlığı gruplardan komisyona 15 aza için üç katı; yani 45 isim bildirilmesini isteyecek. Bu isimlerin konuya ilişkin görüş beyan etmemiş, tarafsız olması gerekecek.

Partiler birbirlerinin bildirdiği azalara "delil" göstererek bu gerekçeyle itiraz edebilecek. Yaz tatili sırasında durdurulacak 2 maaş çalışma müddeti Parlamento 1 Ekim'de açıldığında devam edecek. 2 ay ek süre alınabilecek. Çalışma sırasında Reza Zarrab dahil vakanın tüm taraflarını dinleme yetkisi meydana gelen komisyon, devlet sırrına da bakabilecek ancak komisyon çalışması "sır" kapsamında kalacak.

Çalışmanın sonucunda hazırlanacak raporda; ilgili suçlarla ilgili Yüce Divan'da yargılama ya da yargılamama kararı çıkacak. Her iki durumda da karar yine genel kurulda saklı oylama ile verilecek.

ÖNERGELER REDDEDİLİRSE...

Bugün genel kurulda komisyon kurulmasına karar verilmezse, 4 bakan ile ilgili savcılıktan gelen makale doğrultusunda Meclis'in bir işlem yapmayacağı kesinleşecek. Böylece mevzubahis davalarda bakanlar hariç diğer kişilerle ilgili yargılama devam ederken, bakanlarla ilgili işlem yapılamayacak. Bu konularda yeni bir önerge de ancak genel seçimden sonra oluşacak yeni Meclis'te verilebilecek.

1 hafta daha yağmur var - Haritalı

Meteoroloji'den inşa edilen nihai değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Batı ve Orta Karadeniz, İç Anadolu ile Mersin etraflarının aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Batı Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Trakya, Afyon, Isparta, Burdur, Bilecik, Sakarya, Çanakkale ve Çorum ile Samsun'un batısında mahalli olarak güçlü olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :İç bölgelerde 3 ila 5 derecede azalacağı, doğu bölgelerde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle güney ve batı istikametlerden orta kuvvette, iç bölgeler ile yağış meydan yerlerde yağış hatıranda yer yer güçlü (30-60 km/s); yarın İç Anadolu Bölgesi'nin güney ve doğusunda ara ara kısa müddetli fırtına (50-80 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların Batı Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Trakya, Afyon, Isparta, Burdur, Bilecik, Sakarya, Çanakkale ve Çorum ile Samsun'un batısında mahalli olarak güçlü olması beklendiğinden yaşanabilecek negatifliklere karşı (sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar vb) dikkatli ve önlemli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; İç bölgeler ile yağış meydan yerlerde yağış hatıranda yer yer kuvvetli(30-60 km/s), İç Anadolu'nun güney ve doğusunda ara ara kısa müddetli fırtına (50-80 km/s) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek negatifliklere karşı (ulaşımda akşamalar v.b.) dikkatli ve önlemli olunması gerekmektedir.

KPSS başvuru sayfası açıldı

Kamu Eleman Seçme Imtihanı (KPSS), lisans düzeyinde 5-6 Temmuz'da, KPSS kapsamında Öğretmenlik Meydan Bilgisi Testi (ÖABT) 20 Temmuz'da, Din Hizmetleri Meydan Bilgisi Testi Lisans Seviyeyi (DHBT-Lisans) ise 18 Ekim'de gerçekleştirilecek.


BAŞVURU SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ


KPSS'ye, lisans mezunları ile bir lisans programından mezun olabilecek durumda meydana gelen adaylar başvurabilecek. Bu adaylardan, Milli Eğitim Bakanlığının öğretmenlik kadrolarına atanmak isteyenler ile Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde misyon almak isteyenlerin de KPSS'ye müracaat etmesi gerekiyor. Tüm adayların KPSS'nin "cumartesi sabah oturumu"na katılması zaruri olacak.

2014-KPSS lisans rehberi yayımlandı

ÖABT ve DHBT dahil KPSS'ye müracaat işlemleri bugün başlayacak ve 14 Mayıs'ta sona erecek. Müracaatlar, müracaat merkezlerince yürütülecek. Müracaat merkezleri, ÖSYM'nin "www.osym.gov.tr" internet adresinde duyuru edilecek. Müracaat müddeti uzatılmayacak. Müddeti içinde başvurusunu tamamlamayan adayların, KPSS'ye, ÖABT'ye ve DHBT'ye katılması olası olmayacak.

Sadece cumartesi sabah oturumuna girecek adaylar 40 TL, cumartesi sabah paneli ile beraber diğer üç oturumdan rastgele birine de girecek adaylar 80 TL; tüm oturumlara girecek adaylar 160 TL ödeme yapacak.

KPSS testlerin kapsamları 2014 KPSS'ye ansızın çok diploma ile başvurulabilir mi? Engelli KPSS'ye girenler normal KPSS'ye de girebilir mi? ÖSYM KPSS tercihlerinden para alacak

Mersin'deki ortaokul nasıl başarılı oldu

Mersin Ulubatlı Hasan Ortaokulu geçtiğimiz hafta açıklanan, 19."Çocuk ve Çevre" konulu ananesel Pastel Boya Fotoğraf yarışmasında bir çok ödül almıştı. Yarışmada 121 öğrenci başarılı bulunmuştu.

Mersin'de genelde Doğu ve Güneydoğu'dan gelen ailelerin oluşturduğu bir mahallede bulunan okul, bu başarısıyla alaka topladı.

memurlar.net olarak okulun başarısını yerinde inceledik.

Okulun tek fotoğraf öğretmeni Gonca Gezer önceden 5 sene özel okul öğretmenliği yapmış, bu okula da geçen sene atanmış.

Okulun toplam 700 talebesi var. Ana sınıfını saymazsak, Gonca hanım 600 kişinin öğretmenliğini yapmış.

Yarışma ilanı okula, 1. dönemin başlarında gelmiş.

Resmin bir kabiliyet işi olduğuna inanmayan Gonca hanım, bu müsabaka için çok büyük bir gayret harcamamış. 40 dakikalık dersin ilk 30 dakikasında ana dersi, nihai 10 dakikasında ise yarışmaya hazırlık ile geçiren sınıf talebelerinin yaptığı tüm resimler öğretmen tarafından tek tek desteklenmiş ve onore edilmiş. Hiçbir fotoğraf dışlanmamış. Tüm çocukların yaptıkları resimler, okulun daha yeni boyanan koridorlarına asılarak sergi halinde sergilenmiş.

Burada veliler, bilhassa hem öğretmeni hatta okul müdürünün özverisinden övgüyle bahsediyor. Okul müdürünün daha daha seneninde başında şahsen boyadığı okul duvarlarının sergi olarak kullanılmasına destur vermesi hep takdir ediliyor.

Öğrencileri moral ve motivasyon olarak teşvik eden öğretmenin okulunda en ehemmiyetli unsurun sevgi meydana geldiği belirtiliyor. Sevgi sayesinde her öğrenci tek tek "Ben bu okulun bir ferdiyim" bilinci kazanmış. Heleki öğrenci fotoğraflarının koridorlarda sergilenmesi, bu bilince daha da katkı da bulunmuş.

Yaptığımız gözlemde şunu gördük: Sınıfta ve teneffüslerdeki ilgilenme, muvaffakiyet için yeterli olmuş. Muvaffakiyet için gece ve gündüz çalışmak gerekmemiş. Yalnızca öğrenciler motive edilmiş, her öğrenciye okulun bir bireysel meydana geldiği bilinci aşılanmış ve muvaffakiyet kendi kendine gelmiş. Bu okulun fotoğraf ile ilgili geçmiş senelerde bir başarısı bulunmuyor. İlk senede ve toplu olarak ele geçirilen başarı, bu istikametiyle de dikkat çekiyor.

Bir kenar semt okulu meydana gelmesine ve ailelerinden daimi şiddet görmelerine rağmen, okulda talebelere hiç şiddet uygulanmıyor olması da başka bir dikkat çeken bir ayrıntı.

166 bin fotoğrafın yarıştığı yarışmada, Ulubatlı Hasan Ortaokulu bir bisiklet, 5 madalya ve 115 muvaffakiyet vesikası alarak tekil bir muvaffakiyet değil, toplu bir muvaffakiyet elde etmiş.

Mersin Ulubatlı Hasan Ortaokulu öğretmen ve yöneticilerini tebrik ediyoruz.

reklam yeri
 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India
online kişi acaip's Profile on Ping.sg