reklam

8 Nisan 2014 Salı

TBMM Genel Kurulu toplandı

TBMM Genel Kurulu'nda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na inşa edilen yumruklu saldırı kınandı.

TBMM Genel Kurulu, 19 günlük seçim arasının ardından Başkanvekili Meral Akşener'in başkanlığında toplandı.

Akşener, Kılıçdaroğlu'na inşa edilen saldırıyı şahsı ve Başkanlık Divanı adına kınadığını belirterek, geçmiş olsun dileklerini iletti.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, saldırıyı şiddetle kınadıklarını ifade ederek, "Türkiye'de toplumun her zamankinden henüz çok huzura ihtiyacı olduğu süreçte inşa edilen bu saldırı siyaseti gerginleştirmek, bu gerginlikten çıkar sağlamak hedefleyen kişi ve gruplar tarafından gerçekleştirilmiştir" dedi.

Bu saldırıların CHP'nin yürüttüğü demokrasi, hak ve özgürlük mücadelesini sonuçlandırmasına engel olmayacağını belirten Hamzaçebi, CHP'nin şiddeti dışlayan politikasına devam edeceğini söyledi.

Meclis Televizyonunun, Kılıçdaroğlu'nun bugünkü CHP TBMM Grup Toplantısı konuşmasında gecikmeli yayına başladığını anlatan Hamzaçebi, "Meclis Başkanı Cemil Çiçek, CHP grup toplantısını sansür yetkisini nereden almaktadır? Çiçek'i şiddetle kınıyorum. Gelip izah inşa etmek zorundadır. Çiçek, bu meclise Parlamento Başkanı olarak yakışmıyor" diye konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, Kılıçdaroğlu'na inşa edilen saldırıyı şiddetle lanetlediklerini ve kınadıklarını söyledi. Saldırının Kılıçdaroğlu'na değil demokrasiye, milletvekillerine ve Meclis'e yapıldığını ifade eden Canikli, daima bu tür saldırıların, bu tür şiddetin karşısında duracaklarını vurguladı.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da saldırıyı kınayarak, "Bu saldırı, demokrasi ve ulusal isteme yöneliktir. Parlamento tarihinde ilk defa bir genel başkana yönelik saldırı oldu. Kutuplaştırıcı siyasetin geldiği safhadan ötürü herkesin ibret alması gerekir. Saldırıyı yapanın hangi senaryo ve amaçla sevk edildiğinin ortaya konulması gerekiyor" dedi.

BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken de saldırıyı kınayarak, Kılıçdaroğlu ve CHP camiasına geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

"Saldırı, Kılıçdaroğlu'nun şahsında demokratik siyaset yapma hedefine yöneliktir" diyen Baluken, tüm politik partiler ve liderlerin bu tarz saldırılara karşı müşterek tavır alması gerektiğini söyledi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, daha önceki MHP Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in vefatının 17. yıldönümü dolayısıyla yaptığı gündemdışı konuşmada, Türkeş'in ömrünün tamamını canından aziz bildiği milletine adadığını iade etti.

Türkeş'in politikasının temelinde millet, hak ve adalet meydana geldiğini dile getiren Vural, "Türkeş, adalet ve hakkaniyete dayanmayan idarenin çökeceğine inanırdı. Bugün ulusal kimlik şuurundan, İslam ahlakından yoksun, rüşvet ve hileyle çiğnenen hukuk düzeniyle adaletin yara aldığı, demokrasiyi sözde uygulayan yönetim anlayışıyla karşı karşıyayız" diye konuştu.

Türkeş'in, Türk milletinin yazgı çizgisini demokratik sistemde gördüğünü dile getiren Vural, "O bugün, en çok ihtiyacımız meydana gelen hukukun üstünlüğüne büyük önem atfeder. Ona göre insan hakları, insan haysiyeti, din ve vicdan hürriyetinin tam anlamda sağlanması, hukukun üstünlüğü gibi kavramların bütün toplumca kabulünün kuruluş edilmesi Türk politikasının başarması gereken en önemli ödevidir" dedi.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise gündemdışı konuşmasında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın nefret söylemi kullandığını ve bunun sonucunda Kılıçdaroğlu'na saldırının gerçekleştiğini öne sürdü.

"Demokrasi tek sesli, yüksek sesli, hırçın üslupla hiçbir zaman yetişmez. Demokrasi henüz yumuşak bir hava ister" diyen Ağbaba, politikada kendinden olmayan herkesin dışlandığı bir siyaset dönemi yaşandığını ifade etti.

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ve CHP Grup Başkanvekili Hamzaçebi de ölüm yıl dönümü dolayısıyla Türkeş'i rahmetle andıklarını dile getirdi.

Hamzaçebi ayrıca, Mısır'da 529 kişiye idam cezası verildiğini anımsatarak, "İdam cezası insanlık dışıdır. Hele hele siyaseten verilen idam cezası o toplumu bölmekten başka işe yaramaz. TBMM olarak Mısır'daki idam cezalarına karşı duruş sergileyelim, bu konudaki hassasiyetimizi Mısır parlamentosuna iletelim" diye konuştu.

-CHP'nin, 4 Daha Önceki Bakan ile ilgili verdiği soruşturma önergeleri okundu

Gündemdışı konuşmaların ardından daha önceki Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, daha önceki AB Bakanı Egemen Bağış, daha önceki İçişleri Bakanı Muammer Güler ile daha önceki Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile ilgili Parlamento Soruşturması açılmasını içeren CHP'nin verdiği 4 ayrı önerge okundu.

Birleşimi yöneten Başkanvekili Meral Akşener, önergeleri okutmadan önce, "önergeler bastırılıp, 5 Nisan Cumartesi günü milletvekillerine dağıtılmıştır" dedi.

Akşener, henüz sonra önergeleri tek tek okutup, bilgiye sundu.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, kendilerinin verdiği 4 önergenin okunmasının ardından söz alarak, "CHP'li milletvekilleri ile AKP'nin önergesinin içeriği ile ilgili çok temel fark var. Bizimkiler TBMM İçtüzüğü'ne uygun hazırlanmıştır. İktidar grubunun verdiği önerge ise yasak savma kabilinden, 4 bakanı şimdiden aklama içeriğine sahiptir ve gerekli şartları taşımamaktadır. Bu önergenin işlem görmemesi gerekir. Eksikliğin AKP Grubu tarafından tamamlanması gerekir. Bakanların, suçları misyonu sırasında işlediklerine önergede yer verilmeli" dedi.

Hamzaçebi'nin konuşmasının ardından Akşener, birleşime ara verirken, grup başkanvekillerini görüşmeye çağırdı.

0 yorum:

Yorum Gönder

reklam yeri
 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India
online kişi acaip's Profile on Ping.sg