İçişleri Bakanlığı görevde yükselme yönetmeliğini 11 Nisan bakımından değiştirdi.
Değişiklik sırasında şube müdürü kadroları için aranan müessesede 5 senelik çalışma müddeti 3 seneye indirilmiştir. Başka bir değişiklikte ise sekreter ve avukatların da şef kadrosuna başvurabilmeleri sağlanmıştır.
İşte yönetmelikle inşa edilen değişiklikler
ŞUBE MÜDÜRÜ,
İL NÜFUS VE YURTTAŞLIK MÜDÜRÜ,
İL DERNEKLER MÜDÜRÜ,
İL TASARıLAMA VE KOORDİNASYON MÜDÜRÜ
Bu kadrolara atanabilmek için mezuniyet ve ülkenin her yerinde misyon yapabilecek derecede sağlı olduğu beyanının yanı sıra, Bakanlık merkez veya taşra örgütünde il tasarılama uzmanı, sivil koruma uzmanı, eğitim uzmanı, uzman, şef veya henüz üst unvanlı bir kadroda misyon almak gerekiyordu. Buralardaki misyon müddeti 5 yıldan 3 seneye indirilmiştir.
Şube müdürlüğü özelinde fıkranın nihai hali şu şekilde olmuştur:
1) Fakülte veya dört senelik akademi mezunu olmak,
2) Nihai başvuru tarihi itibariyle; Bakanlık merkez veya taşra örgütünde il tasarılama uzmanı, sivil koruma uzmanı, eğitim uzmanı, uzman, şef veya henüz üst unvanlı bir kadroda en az üç yıl çalışmış olmak kaydıyla toplam on yıl hizmet müddeti bulunmak,
İL YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ
İL İDARE HEYETI MÜDÜRÜ,
İL MEDYA VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRÜ
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRÜ
Bu kadrolara atanabilmek için; Fakülte veya dört senelik akademi mezunu olma koşulunun yanı sıra, Bakanlık merkez veya taşra örgütünde il tasarılama uzmanı, sivil koruma uzmanı, eğitim uzmanı, uzman, şef veya henüz üst unvanlı bir kadroda en az dört yıl çalışmış olma şartı aranıyordu. Buradaki 4 senelik süre de 3 seneye indirilmiştir.
İl makale işleri müdürü özelinde tertip etmenin nihai hali şu şekildedir:
1) Fakülte veya dört senelik akademi mezunu olmak,
2) Nihai başvuru tarihi itibariyle; Bakanlık merkez veya taşra örgütünde il tasarılama uzmanı, sivil koruma uzmanı, eğitim uzmanı, uzman, şef veya henüz üst unvanlı bir kadroda en az üç yıl çalışmış olmak kaydıyla toplam on yıl hizmet müddeti bulunmak,
ŞEF VE ÜSTÜ KADROLARDA YER SAHALAR DA UZMAN OLABİLECEK
Önceki düzenlemede uzman kadrosuna atanabilmek için Bakanlık merkez veya taşra örgütünde data hazırlama ve kontrol işletmeni, bilgisayar işletmeni, teknisyen, programcı, öğretmen, kütüphaneci, mütercim, tekniker, mühendis, psikolog, hemşire, laborant, grafiker, çözümleyici, diyetisyen, istatistikçi, restoratör veya mimar kadrolarında çalışmış olma şartı aranıyordu. Yeni düzenlemedfe bu unvanlara ilave olarak, şef veya üstü unvanlarda en az 2 yıl çalışmış olup da 6 senelik hizmeti olanlarun da uzman kadrosuna olanak tanınmıştır.
TÜM EĞİTİM FAKÜLTESİ MEZUNLARI VE FORMASYON ALMIŞ FEN EDEBİYATÇILAR EĞİTİM UZMANI OLABİLECEK
Eski hüküm:
1) Üniversitelerin eğitim fakültelerinden Türkçe öğretmenliği veya fen-edebiyat fakültelerinin, Türk dili edebiyatı, tarih, sosyoloji, psikoloji ve felsefe bölümlerinden mezun olmak,
2) Fen-edebiyat fakültelerinin bölümlerinden mezun ise pedagojik formasyon belgesine sahip olmak,
Yeni hüküm:
1) Üniversitelerin eğitim fakülteleri bölümlerinden veya pedagojik formasyon belgesine sahip olmak kaydıyla Fen-Edebiyat fakülteleri bölümlerinden mezun olmak,
Değerlendirme
Yeni düzenlemeye göre sadece türkçeyle ilgili bölüm mezunları değil öğretmenlikle ilgili tüm bölüm mezunları eğitim uzmanı olabilecek.
MEMUR İÇİN AÇILACAK GÖREVDE YÜKSELME SINAVINA, BAKANLIK MERKEZ VEYA TAŞRA TEŞKİLATINDA EN AZ 2 YIL ÇALIŞANLAR BAŞVURABİLECEK
Yönetmeliğin önceki halinde, memur kadrosuna nasıl atama yapılacağı düzenlenmemişti. Yeni düzenleme de, memur unvanına ilişkin de özel şartlar belirlenmiştir. Yeni düzenleme şu şekildedir:
"k) Memur, data hazırlama ve kontrol işletmeni veya bilgisayar işletmeni olabilmek için;
1) En az lise veya dengi okul mezunu olmak,
2) Nihai başvuru tarihi bakımından Bakanlık merkez veya taşra örgütünde en az iki yıl çalışmış olmak,
3) Memur kadrosuna atanacaklar hariç olmak üzere Milli Eğitim Bakanlığınca onaylanmış bilgisayar işletmeni sertifikasına sahip olmak,
SEKRETER, AVUKAT, TERCÜMAN VE MATBAACI DA ŞEF, UZMAN VE SİVİL KORUMA UZMANI OLABİLECEK
11 Nisan 2014 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan değişikliğie göre şef, uzman ve sivil savunam uzmanı kadroları için açılacak görevde yükselme sınavına sekreter, avukat, tercüman, matbaacı unvanları da alınmıştır.
SEKRETER KADROSU İÇİN BELİRLENEN ÖZEL ŞARTLAR
Sekreter kadrosu için açılacak görevde yükselme sınavına başvurmada, mezuniyet sınırlaması getirilmiştir. İlgili madde şu şekildedir:
"l) Sekreter kadrosuna atanabilmek için;
1) Büro yönetimi, büro yönetimi ve sekreterlik, büro yönetimi ve yönetici asistanlığı, sekreterlik, ofis teknolojileri ve yönetimi, büro hizmetleri ve yönetici asistanlığı önlisans programlarının birisinden mezun olmak,"
0 yorum:
Yorum Gönder