reklam

24 Nisan 2014 Perşembe

O şoförlerin işine son vereceğiz

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı izah etmeye göre, Gökçek'e 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları sırasında bir basın mensubu, evvelki günlerde EGO otobüsü ile bir halk otobüsünün çarpışmasıyla olan kazadan sonra rastgele bir önlem alınmasının gündeme gelip gelmediği yönünde soru sordu.

Gökçek, İstanbul yolu Şaşmaz Kavşağı'nda bir belediye otobüsü ile halk otobüsünün karıştığı kazayla ilgili, "Yeni önlemler almak zorunda olduğumuzu görüyorum. Bilhassa hız kontrolü konusunda, belli önlemleri kesinlikle alacağız" değerlendirmesinde bulundu.

"Şoförlerin iş akitlerini feshedeceğiz"

Olayın çok üzücü olduğunu belirten Gökçek, yeni bir çalışma yaptıklarını lakin kesinleşmediğini vurgulayarak, şunları belirtti:

"Muhtemelen sene içerisinde, vatandaşların şikayetleriyle somutlaşacak. 5 tane şoför hatası ortaya konulunca şoförlerin iş akitlerini feshedeceğiz. Ama bunun için sadece isim koymadan yapılan şikayetleri, bu beş içerisinde kabul etmeyeceğiz. Somut olarak adresini, adını vererek şikayet yapar ve o yakıntıda doğru çıkarsa ve böyle 5 şikayet olursa onun neticesinde şoförlerin iş akitleri feshedilecek. Sözgelimi şoför aracı ikazlara rağmen hızlı sürüyor. Vatandaş bize telefon açacak mesai hattını, saatini, yerini söyleyecek, hatta yanında da bir veya iki şahidi var onu da söyleyecek. Bu bizim için ciddi bir şikayet veya yurttaşa kötü muamele etti, başka hoş olmayan davranışlarda bulundu. Bu ve benzeri davranışlardan toplam 5 suç belirlendiğinde şoförün iş akitlerini feshedeceğiz."

Gökçek, EGO Genel Müdürlüğünün kontrollerinin de rutin şekilde devam ettiğini bildirdi.

0 yorum:

Yorum Gönder

reklam yeri
 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India
online kişi acaip's Profile on Ping.sg