reklam

5 Mayıs 2014 Pazartesi

Kadınlar temizlikten vazgeçmiyor

Burak COŞAN

Geçen seneyi 1 milyar dolar ciro ve yüzde 20'lik büyüme ile kapatan şirketin, ürettikleri ürünler sebebiyle krizlerden çok zor etkilendiğini ifade eden Hayat Kimya Yönetim Heyeti Azasi ve Genel Koordinatörü Orhan İdil, kadınların ne olursa temizlikten vazgeçemediğinin altını çizdi. İdil, "Bu konuda gıdadan sonra geliyoruz. İnsanlar ev, araba ya da mobilya almaktan vazgeçiyor fakat çocuğunun altını bezlemekten vazgeçemiyor. Kriz döneminde bile deterjan satışlarımız arttı. Kadınları temizlikten vazgeçirmek çok zor. Şayet kadınlar temizlik malzemesi alamazsa evde çok henüz büyük krizler baş gösteriyor" dedi.

DÜNYA ÇAPINDA

İlk olarak 1967 yılında deterjan imalatı ile sektöre giren Hayat Kimya'nın, 1998'de çocuk bezi ve hijyenik ped ile devam ettiğini, 2006'da da temizlik kağıdı sektörüne girdiğini belirten İdil, nihai olarak 2014'te yetişkin bezi üretmeye başladıklarını söyledi. Hayat Kimya'nın, önce Türkiye'de bu mahsulleri üretmeye başladığını kaydeden İdil, "Daha sonra tabi ihracata başladık. Cezayir'de bir deterjan ve çocuk bezi fabrikası ve Mısır'da bir çocuk bezi fabrikası açtık. Yeniden Mısır'da temizlik kağıdı için üretim tesisi kurma çalışmalarına başladık. İran'da çocuk bezi ve temizlik kağıtları fabrikamız var. Rusya'da temizlik kağıtları fabrikası inşa halinde. Nijerya'da da bir çocuk bezi üretim fabrikası için çaşlışıyoruz. Fas'ta da üretim çalışmaları yapıyoruz" diye konuştu.

MARKALAR YARATILMALI

Hayat Kimya'nın çok hızlı bir şekilde büyüdüğünü ifade eden İdil, "3 senede bir Hayat Kimya'ya yeni bir Hayat Kimya henüz ekliyoruz. Burada yalnizca ciro artışını düşünmedik. Markalarımızla var olmak istedik. Kalifiye bir ürün inşa etmek kolay. Bunu pazarlamak önemli" dedi. Cirolarının yarısının Türkiye üzerinden geldiğini anlatan İdil, "Geri kalanı da yurtdışından geliyor" dedi.

400 bin ton

Türkiye'deki temizlik kağıdı kategorisinin büyüklüğü

%9

Temizlik kağıdı kategorisinin senelik büyüme hızı

5.2 kg

Türkiye'de kişi başına senelik temizlik kağıdı kullanımı

5 kg

Türkiye'de kişi başına düşen deterjan kullanımı

2 milyar dolar

Temizlik pazarının Türkiye'deki büyüklüğü

1.6 milyar

Türkiye'deki kullanılan hijyenik ped adeti

2.54 milyar

Türkiye'de kullanılan çocuk bezi adeti

500 bin ton

Ev bakım kategorisinin toplam büyüklüğü

0 yorum:

Yorum Gönder

reklam yeri
 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India
online kişi acaip's Profile on Ping.sg