reklam

3 Eylül 2012 Pazartesi

Abesin Önü ve Arkası - Mümtaz Soysal


Abesin Önü ve Arkası - Mümtaz SoysalBÖYLE bir girişim bu haliyle bırakılamaz; tamamen ideolojik, siyasal ve dinsel nedenlerle başlatılan okula başlama yaşını erkene çekme girişimi mutlaka durdurulmalı ve konu yeniden ele alınmalıdır. Hatta, eski duruma hemen dönülse daha da iyi olur. Bu devletin anayasasına göre bağımsız yargı organları ve yine anayasasına göre kimseden emir almayan yargıçları vardır; onların böyle bir girişimi bir an önce durdurup iptal etmeleri gerekir.
Dava açılalı çok oldu. Girişimi başlatanlar yüze göze bulaştırılan kararlarla hedefe varmak için müthiş acele etmekteler. Hedef, devletin laik niteliğini eğitim yoluyla kökünden yıkmaktır ve fazla gecikilirse dönüş mümkün olmayabilir.
Beş yaşındakiler şimdilik beklerken beş buçuk yaşını dolduranlar, iki hafta sonra ve belki daha erken okula başlayacaklar. Bilinen nedenlerle kamuflaj, yani asıl hedefin üstünü örtme devam ediyor. O yaştakiler sınıflara girip doğru dürüst ders dinleyemez biçimindeki eleştiriler üzerine, İlk iki buçuk ay boyunca ders yok, oyun var dendi. Ama, hedefin birinci aşaması gerçekleşti bile. O aşama, çağdaş eğitim sürecinin bir parçası olan, ama okulöncesi eğitim adıyla düzenli okul sisteminin dışında tutulan bir eğitimi ortadan kaldırıp hepsini şimdi getirilmek istenen düzenin içine almaktı. Kaldırılan sistemin anaokulu olarak özel bir yanı ya da devlet okulu yapısı içinde verilse de apayrı yöntemlerle sürdürülen resmi bir yanı vardı. Onlar yok şimdi ve hepsi gericiliğin totaliter liğinde hep birlikte eritilecek.
Ne yapmak istediklerini peköe2löe2 bilen, ama nasıl yapacaklarını tam bilemeyen Sayın Milli Eğitim Bakanı ve çevresi tam anlamıyla bocalayıp durmaktalar.
Son haber, 460.000, evet yazıyla dört yüz altmış bin öğretmenin beş günlük bir eğitimle yeni sistemin okullarına hazırlanacak olmasıdır. 6-7 Eylül tarihleri arasında verilecek olan bu eğitim on beş saat sürecek ve on line olacakmış. Türkçesi, bilgisayarlarla elektronik olarak verilecekmiş. Öğretmenler 10 Eylül de ders başı yapacaklar ve onlardan 218 bin 305 i bu yıl okula yeni başlayacak olanları eğiteceklermiş.
Meslek sendikalarından Eğitim-Sen in başkanı Ünsal Yıldız Öğretmenlerin bu eğitimle 66 aylıkları okutacak düzeye geleceklerini düşünmek abestir demiş.
Bütün bu girişimde abes olmayan ne var ki?Abesin Önü ve Arkası - Mümtaz Soysal

0 yorum:

Yorum Gönder

reklam yeri
 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India
online kişi acaip's Profile on Ping.sg