reklam

8 Eylül 2012 Cumartesi

Afyonkarahisar Çephanelikdeki Patlamada 25 Şehit, Ölen Askerlerin Kimlikleri


Şehit askerlerin 11 i üniversite mezunuAfyonkarahisar da yaşanan patlamadaki şehitlerden 11 i kısa dönem er askerlik görevini yapıyordu Aralarından ABD deki Teksas Üniversitesi nde yapandan makine mühedisine, bilgisayar öğretmeninden iç mimara kadar değişik branşlarda eğitim almış isimler vardı.-  Çavuş Emrah Aral (Manisa): 25 yaşındaki matematik öğretmeni Ural, askere gitmeden önce Gölmarmara da vekil öğretmenlik yaptı. -  Er Emre Yıldırım (Nevşehir): Sakarya Üniversitesi mezunu olan Yıldırım 25 günlük askerdi.-  Piyade Onbaşı Hüseyin Gökhan Eriç (Isparta): 24 yaşında şehit olan Eriç de Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi nden mezun olmuştu.-  Er Tolga Taştan (Tokat): Anadolu Üniversitesi Maliye Bölümü mezunuydu.-  Er Ahmet Tosun (Adana): Bilgisayar öğretmeni olan Tosun 25 yaşındaydı.-  Er Macit Coşkun (Zonguldak): Maden mühedsini olan Coşkun da 26 yaşındaydı.-  Er Emrah Kartal (Zonguldak): Abant İzzet Baysal Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu olduktan sonra, Teksas Üniversitesi nde uzmanlık eğitimi alan Kartal da 26 yaşındaydı.-  Er Onur Fikret Dülger (Trabzon): 25 yaşında şehit olan Dülger, Kıbrıs ta bir üniversitenin iç mimarlık bölümünü bitirdi.-  Onbaşı Burak Ümit Gedik (Erzincan): İTÜ Makine Mühendisliği mezunu Gedik 27 yaşındaydı. Onbaşı Hayri Kaya (Gaziantep): Bir ilköğretim okulunda sınıf öğretmenliği yapan 25 yaşındaki Kaya da kısa dönemdi.- Er Mehmet Emre Özer (Gaziantep): Özer,  Abant İzet Baysal Üniversitesi İşletme mezunuydu.

CEPHANELİK TERÖRÜ

Afyonkarahisar da askeri mühimmat deposundaki el bombalarının tasnifi sırasında peş peşe iki patlama yaşandı. Ortalık cehenneme dönerken, yeni bir patlama ihtimaline karşı yangına müdahale edilemedi.
TSK'dan sabah şu açıklama geldi: Afyonkarahisar' daki askeri mühimmat deposundaki patlamada; 25 askerimiz şehit olmuş, 4 askeri personel hafif yaralanmıştır



AFYONKARAHİSAR DHA



Genelkurmay Başkanlığı Afyon' daki  askeri mühimmat depo Komutanlığında meydana gelen patlamada 25 askerin  şehit olduğunu, 4 askerin yaralandığını bildirdi..

Genelkurmay Başkanlığı' nın resmi intermet sitesinde yayımlanan açıklamada; 05 Eylül 2012 tarihinde saat 21.15 sıralarında, Afyonkarahisar da konuşlu Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığına bağlı Mühimmat Depo Komutanlığında, el bombalarının depolandığı bir cephanelikte yapılan çalışma esnasında, henüz bilinmeyen bir nedenle meydana gelen patlama sonucunda, 25 askeröee personel şehit olmuş, 4 askeröee personel hafif şekilde yaralanmıştır.  Olayla ilgili idari ve adli soruşturmaya başlanmıştır.Elim olay sonucu hayatını kaybeden şehitlerimize Allah tan rahmet, ailelerine ve meslektaşlarına sabır, yaralılarımıza acil şifalar dileriz" denildi




Kışla mevkisinde bulunan askeri mühimmat deposundaki el bombalarının tasnifi sırasında saat 21.15 sıralarında meydana gelen patlama kentte büyük korku ve paniğe neden oldu. Olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye sevk edildi. Patlamanın meydana geldiği askeri alana giriş çıkışlar durduruldu. Bölgede geniş güvenlik önlemleri alınırken, el bombaların  patlamaya devam etti. Alana sadece ambulansların giriş çıkışına izin verildi.
Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve askeri yetkililer bölgeye giderek incelemelerde bulundu. Başkan Çoban, Bölgede 2 patlama meydana geldi. Askeri mühimmat deposunda el bombalarının tasnifi yapılırken patlama meydana geldiği söylendi. Kışlada iştima yapılıyor. Bu sayım sonunda herhangi bir kayıp olup olmadığı anlaşılacak dedi.

Kaza sonucu patladı
Çoban, şöyle devam etti: Mühimmat deposunda 5 gündür çalışma yapılıyordu. Bugün son günüydü. İlk patlamanın ardından ikinci bir patlama daha meydana geldi. İçeride 15-20 görevli vardı. İçerideki görevlilerin sağlık durumu hakkında bilgi alınamıyor. Çünkü patlama ve yangın devam ettiği için müdahale de edilemiyor.
Bölgenin son derece korunaklı olduğunu ve terör eyleminin söz konusu olmayacağını belirten Çoban, olayın tamamen bir kaza sonucu meydana geldiğini söyledi. Patlamada ilk belirlemelere göre 4ü asker 7 kişi yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Afyonkarahisar Devlet Hastanesi ndeki yaralı askerlerden 2 sinin Emrah Uluer ve Hasan Boncuk olduğu ve sağlık durumlarının da iyi olduğu belirtildi.
Birçok vatandaş da, kan vermek için hastaneye koştu. Afyonkarahisar a çevre illerden çok sayıda bomba imha ve ulusal medikal kurtarma ekibi gönderildi. İtfaiye Müdürü Murat Gürsen de, Patlamalar nedeniyle yangına müdahale edemiyoruz. İkinci bir riskli alan var. Patlamanın sıçraması ihtimali olan ikinci depoda önlem aldık dedi.

Deprem oldu sandılar
Bölgeye yakın yerleşim alanları boşaltılırken, büyük gürültüye neden olan patlama nedeniyle çevredeki evlerin camları kırıldı. Büyük bir gürültüyle dışarıya çıktıklarını anlatan görgü tanıkları, çevredeki evlerin camlarının kırıldığını söyledi. Çevreye saçılan parçalar nedeniyle bölgede geniş çaplı güvenlik koridoru oluşturuldu.Afyonkarahisar Çephanelikdeki Patlamada 25 Şehit, Ölen Askerlerin Kimlikleri

0 yorum:

Yorum Gönder

reklam yeri
 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India
online kişi acaip's Profile on Ping.sg