reklam

9 Eylül 2012 Pazar

Asylum of The Daleks 7x1

Daha önce ifade ettiğim gibi 50.yılı olması sebebiyle süprizlerle dolu bir bölüm beklediğimi belki yeni nesil Doctor Who'nun en iyi sezonu olmasını beklediğim bir yıl olacak gibi.İlk bölümü Moffat'ın yazması ve final sürecine kadar gizemini koruması senaryonun Moffatın dizüstü bilgisayarından çıktığının kesin bir belirtisiydi.
Pond life adlı kısa bölümlerde Pondların yaşam döngüsünü görmüştük.Doktor,geleceğin gayet güvenli olduğundan falan bahsediyordu.Bildiğimiz gibi Doktor'un 1.kuralı Doktor her zaman yalan söyler.Öncelikle geleceğin güvende olmadığını öğrendikten sonra Pond çiftinin ayrıldığını Amy'nin reklam çekimlerinde ki ''HATE'' ve ''LOVE'' yazılarıyla beraber görüyoruz.
Beklenmeyen ayrılığı Daleklerin Doktor'u ve arkadaşlarını tuzağa çekmeleriyle beraber tekrar birleşirken 11.Doktor'un yeni yol arkadaşını Oswin karakteri olarak görüyoruz.Tabii Oswin olarak kalacağından emin değiliz muhtemelen başka bir isimle yol arkadaşı olarak katılacak.Yani onu şimdilik sufleci kız olarak hatırlayacağız. Dalekler genelde Doctor Who yazarlarının sıkıştığı bir dönemde dünyayı istila etmek vb. sebeplerle ortaya çıkarlardı.Bu sefer Doktor'dan yardım istedikleri ve de evrenin en önemli sorusunu sordukları bir bölüm haline geliyor.Bir de uzay da herhangi bir yerde olursanız olun süt ve yumurta bulma konusu önemlidir bu kadar basit bir ayrıntıyı dile getirmesi aslında neden sürekli Dalek ekranında bakmasına rağmen finalde aslen şaşırmamamız gerektiği vurgulanıyor.Dalek olmanın formülünü de öğreniyoruz sevgiyi çıkartıp nefret eklemek gibi basitçe açıklanabiliyor.Hatta Rory en çok ben sevdim 2000 yıl kutuda bekledim gibi triplere girdiği ilginç bir bölümdü.Rory bu sefer ölmedi sayısız defa ölüm tehlikesi atlattı.İkinci sezonun yedinci bölümüne kadar Pond çiftini görmeye devam edeceğiz. Haftaya da en çok merak ettiğim bir bölüm ''Dinousor in the Spaceship'' anlaşılan Moffat'a bilimkurgu yapmıyorsun diyenlere cevabı var anlaşılan.Gizem ve korku öğelerini seven Moffat'ın bununla da başa çıkacağı muhakkak.

0 yorum:

Yorum Gönder

reklam yeri
 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India
online kişi acaip's Profile on Ping.sg