reklam

5 Mayıs 2014 Pazartesi

1 hafta daha yağmur var - Haritalı

Meteoroloji'den inşa edilen nihai değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Batı ve Orta Karadeniz, İç Anadolu ile Mersin etraflarının aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Batı Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Trakya, Afyon, Isparta, Burdur, Bilecik, Sakarya, Çanakkale ve Çorum ile Samsun'un batısında mahalli olarak güçlü olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :İç bölgelerde 3 ila 5 derecede azalacağı, doğu bölgelerde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle güney ve batı istikametlerden orta kuvvette, iç bölgeler ile yağış meydan yerlerde yağış hatıranda yer yer güçlü (30-60 km/s); yarın İç Anadolu Bölgesi'nin güney ve doğusunda ara ara kısa müddetli fırtına (50-80 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların Batı Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Trakya, Afyon, Isparta, Burdur, Bilecik, Sakarya, Çanakkale ve Çorum ile Samsun'un batısında mahalli olarak güçlü olması beklendiğinden yaşanabilecek negatifliklere karşı (sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar vb) dikkatli ve önlemli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; İç bölgeler ile yağış meydan yerlerde yağış hatıranda yer yer kuvvetli(30-60 km/s), İç Anadolu'nun güney ve doğusunda ara ara kısa müddetli fırtına (50-80 km/s) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek negatifliklere karşı (ulaşımda akşamalar v.b.) dikkatli ve önlemli olunması gerekmektedir.

0 yorum:

Yorum Gönder

reklam yeri
 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India
online kişi acaip's Profile on Ping.sg