reklam

5 Mayıs 2014 Pazartesi

Mersin'deki ortaokul nasıl başarılı oldu

Mersin Ulubatlı Hasan Ortaokulu geçtiğimiz hafta açıklanan, 19."Çocuk ve Çevre" konulu ananesel Pastel Boya Fotoğraf yarışmasında bir çok ödül almıştı. Yarışmada 121 öğrenci başarılı bulunmuştu.

Mersin'de genelde Doğu ve Güneydoğu'dan gelen ailelerin oluşturduğu bir mahallede bulunan okul, bu başarısıyla alaka topladı.

memurlar.net olarak okulun başarısını yerinde inceledik.

Okulun tek fotoğraf öğretmeni Gonca Gezer önceden 5 sene özel okul öğretmenliği yapmış, bu okula da geçen sene atanmış.

Okulun toplam 700 talebesi var. Ana sınıfını saymazsak, Gonca hanım 600 kişinin öğretmenliğini yapmış.

Yarışma ilanı okula, 1. dönemin başlarında gelmiş.

Resmin bir kabiliyet işi olduğuna inanmayan Gonca hanım, bu müsabaka için çok büyük bir gayret harcamamış. 40 dakikalık dersin ilk 30 dakikasında ana dersi, nihai 10 dakikasında ise yarışmaya hazırlık ile geçiren sınıf talebelerinin yaptığı tüm resimler öğretmen tarafından tek tek desteklenmiş ve onore edilmiş. Hiçbir fotoğraf dışlanmamış. Tüm çocukların yaptıkları resimler, okulun daha yeni boyanan koridorlarına asılarak sergi halinde sergilenmiş.

Burada veliler, bilhassa hem öğretmeni hatta okul müdürünün özverisinden övgüyle bahsediyor. Okul müdürünün daha daha seneninde başında şahsen boyadığı okul duvarlarının sergi olarak kullanılmasına destur vermesi hep takdir ediliyor.

Öğrencileri moral ve motivasyon olarak teşvik eden öğretmenin okulunda en ehemmiyetli unsurun sevgi meydana geldiği belirtiliyor. Sevgi sayesinde her öğrenci tek tek "Ben bu okulun bir ferdiyim" bilinci kazanmış. Heleki öğrenci fotoğraflarının koridorlarda sergilenmesi, bu bilince daha da katkı da bulunmuş.

Yaptığımız gözlemde şunu gördük: Sınıfta ve teneffüslerdeki ilgilenme, muvaffakiyet için yeterli olmuş. Muvaffakiyet için gece ve gündüz çalışmak gerekmemiş. Yalnızca öğrenciler motive edilmiş, her öğrenciye okulun bir bireysel meydana geldiği bilinci aşılanmış ve muvaffakiyet kendi kendine gelmiş. Bu okulun fotoğraf ile ilgili geçmiş senelerde bir başarısı bulunmuyor. İlk senede ve toplu olarak ele geçirilen başarı, bu istikametiyle de dikkat çekiyor.

Bir kenar semt okulu meydana gelmesine ve ailelerinden daimi şiddet görmelerine rağmen, okulda talebelere hiç şiddet uygulanmıyor olması da başka bir dikkat çeken bir ayrıntı.

166 bin fotoğrafın yarıştığı yarışmada, Ulubatlı Hasan Ortaokulu bir bisiklet, 5 madalya ve 115 muvaffakiyet vesikası alarak tekil bir muvaffakiyet değil, toplu bir muvaffakiyet elde etmiş.

Mersin Ulubatlı Hasan Ortaokulu öğretmen ve yöneticilerini tebrik ediyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder

reklam yeri
 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India
online kişi acaip's Profile on Ping.sg