reklam

5 Mayıs 2014 Pazartesi

Borsa, haftaya yükselişle başladı

Borsa İstanbul'da işlem gören pay senetleri evvelki kapanışa göre vasati yüzde 0,25 değer kazanırken, bankacılık endeksi yüzde 0,42, holding endeksi yüzde 0,23 yükseliş kaydetti.

Geçen hafta üremler ve döviz kurlarındaki düşüşten aldığı destekle yükseliş eğilimini hafta boyunca devam ettiren BIST 100 endeksi haftayı analistlerin direnç olarak nitelendirdikleri 75.000 düzeyinin derhal üzerinde 75.159,06 puandan tamamlamıştı.

Analistler, geçtiğimiz hafta Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın enflasyon raporu (TCMB) ve sonrasında Başkan Erdem Başçı'nın faiz indirimi için meydan olduğu ve bunu Para Siyaseti Heyeti (PPK) toplantısında tartışacaklarını söylemesinin ardından bugün açıklanacak nisan ayı enflasyon verilerinin ehemmiyetinin arttığını belirtiyor.

Bugün açıklanacak nisan ayı tüketici enflasyonuna ilişkin gerçekleştirilen AA Finans Beklenti Anketi'ne göre ekonomistlerin beklentilerinin ortalaması yüzde 0,82 oldu. 21 ekonomistin katılımıyla gerçekleştirilen anket neticelerine göre, ekonomistlerin nisan ayı enflasyon beklentileri, en yüksek yüzde 1,16 ve en düşük 0,49 artış aralığında yer aldı.

BIST 100 endeksinin 74.000 düzeyinin dayanak konumuna gelebileceğini ifade eden analistler, 76.000 ve 77.500 seviyelerinin takip edilmesi gereken direnç konumunda meydana geldiğini kaydediyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

reklam yeri
 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India
online kişi acaip's Profile on Ping.sg