reklam

16 Nisan 2014 Çarşamba

'Benim konuşmam suç oluyor'

Isparta Cumhuriyet Savcılığı, CHP İl Başkanı Vedat Şenol'un 28 Aralık 2013'te tertip eden bir ihtarname gösterisinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik ifadelerinin hakaret içerdiği gerekçesiyle inceleme başlattı. Konuşma kayıtlarını inceleyen Cumhuriyet savcısı Sabri Keskin, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'na hakaret edildiği iddiasıyla, Şenol hakkında iddia belgesi hazırladı. Başbakan Erdoğan'ın mağdur olarak gösterildiği iddianamede, CHP'li il Başkanı Şenol ile ilgili 2 seneye kadar mapus cezası istemiyle dava açıldı. 

'GENEL BAŞKAN ADINA BEYANAT VERMEYE YETKİLİYİM'

CHP İl Binası'nda medya toplantısı tertip eden Vedat Şenol, süreç ile ilgili bilgi verdi. 17 Aralık ameliyatı sonrasında hükümete reaksiy on göstermek emeliyle 28 Aralık 2013'te bir ihtarname gösterisi tertip ettiklerini kaydeden Şenol, konuşmasında hükumeti, hırsızlık ve yolsuzluk yapmakla suçlayan ifadeler kullandığını söyledi. Başbakan Erdoğan'ın Aralık ayından bu yana yaptığı konuşmalarda öfke saçtığını ve bunların hakaret sayılmadığını müdafaa eden Başkan Şenol, "Bunlar suç olmuyor ama benim konuşmam suç oluyor. Bir kurum veya kuruluşta hırsızlık ve yolsuzluk yapılıyorsa onunla birinci dereceden mesul meydana gelen o kişi, müessesenin başındaki kişidir. Başka Bir Deyişle kendisinin yapıp yapmaması da ehemmiyetli değildir. Hükümetin içinde bu yolsuzluklar yapılmıştır" dedi.

HAKARETTEN DAVA AÇILDI

Hakkında açılan davayı gelen cep telefonu iletisiyle öğrendiğini de kaydeden Şenol, şöyle konuştu:

"28 Aralık 201 3'te yaptığımız gösterinin hemen peşinden 31 Mart 2014'te 'Başbakana hakaret' ve 'Hükümeti alenen aşağılamak' suçlarından dava açılmış. Fakat 'Hükümeti alenen aşağılamak' suçundan takipsizlik kararı verilmiş. Başbakan Erdoğan'a hakaret suçunu işlediğim gerekçesiyle dava açılmış. Davanın ilk duruşması Isparta Bariş Ceza Mahkemesi'nde 18 Haziran tarihinde görülecek. Benim bu konudaki şahidim Etraf ve Şehircilik henüz önceki Bakanı Erdoğan Bayraktar'dır. Zira kendisi o dönemde bakanlık görevinden istifa ettiğinde Başbakan Erdoğan hakkında gerçekleri söylemişti. Gerçi, henüz sonra bu konuda geri adım attı ama bana göre ilk söyledikleri çok önemliydi."

İl başkanlarının genel başkanları yerine politik beyanat vermeye yetkili meydana geldiğini anlatan Şenol, konuşmalarının politik meydana geldiğin i sözlerine ekledi.

0 yorum:

Yorum Gönder

reklam yeri
 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India
online kişi acaip's Profile on Ping.sg