reklam

16 Nisan 2014 Çarşamba

Savcıdan sağlıkcılara hakaret ve şiddet iddiası

Türk Sağlık Sen İzmir Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, Dikili Devlet Hastanesi'ne giden bir savcının, bir çalışana karşı hakaret ve küfür ettiğini, şiddet uygulamaya çalıştığını öne sürdü. Doğruyol, "Bizler sağlık çalışanları olarak, her zaman yanımızda olmalarını beklediğimiz yargı mensuplarından bu tür davranışları görmek istemiyoruz. Yaşanan olay bizleri derinden yaralamıştır." dedi.

İddiaya göre 15 Nisan 2014 Salı günü saat 16.00'dan sonra hastaneye yakınını götüren bir savcı, ilgili polikliniğe başvurdu. Poliklinikte görevli S.A., savcının kendisine küfrettiğini, hakaret ettiğini ve şiddet uygulamaya çalıştığını söyledi. Olay, çalışanlar tarafından tutanak altına alındı.

'YARGI MENSUPLARIMIZ, HER ZAMAN VATANDAŞA GÜVEN VERMELİ'

Olayla ilgili izah yapan Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Doğruyol, şunları kaydetti: "Bir yargı mensubumuz tarafından hastane çalışanına karşı yapılan hakaret, küfür ve yapılmaya çalışılan şiddet kabul edilemez. Bizler sağlık çalışanları olarak, her zaman yanımızda olmalarını beklediğimiz yargı mensuplarından bu tür davranışları görmek istemiyoruz. Yaşanan olay bizleri derinden yaralamıştır. Elbette bir bireyin yaptığı negatif davranış o camiayı değil, kişinin kendisini bağlar. Sağlık çalışanları olarak bizler hakimlerimizi, savcılarımızı her zaman yanımızda görmek istiyoruz. Nihai yıllarda sağlık çalışanlarına karşı hızla artan şiddet ve hakarete karşı sahipsiz kalan sağlık çalışanlarının tek ümidi yargı kalmışken, bir yargı mensubumuzdan bu tür bir davranışı görmek kabul edilemez. Yargı mensuplarımız, her zaman vatandaşa güven vermelidir. Yaşanan üzücü olay, şahi tlik yapan hastane çalışanları tarafından tutanak altına alındı. Hastane çalışanımızın talep etmesi durumunda kendisine her türlü hukuksal desteği vereceğiz."

0 yorum:

Yorum Gönder

reklam yeri
 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India
online kişi acaip's Profile on Ping.sg