reklam

14 Nisan 2014 Pazartesi

Maliye'ye 'tabletli' yoklama memurları geliyor

Bakanlık, Elektronik Yoklama Sistemi (e-yoklama) ile her türlü uyumsuzluk durumuna hızlı ve etkili bir şekilde müdahale imkanı sağlanmasını, mükellefe ait istenilen bilgilere her noktadan anlık olarak ulaşılabilmesini ve henüz etkin bir yoklama sistemi oluşturulmasını amaçlıyor.

Konuya ilişkin AA muhabirinin sorularını cevaplayan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, e-yoklama sisteminin, klasik yoklama anlayışının epey dışında meydana geldiğini söyledi.

Yeni sistemle tüm sürecin elektronik ortamda yürütüleceğini ve yoklama işleminin, tablet gibi mobil cihazlarla yerine getirileceğini anlatan Şimşek, "Yeni kuracağımız Elektronik Yoklama Sistemi ile denetim delili niteliğindeki görsel verilerin dijital ortamda temini sağlanacak. Bu sayede, 3G teknolojisinin sunduğu mobilite ile de her türlü uyumsuzluk durumuna hızlı ve etkili bir şekilde müdahale imkanı sağlanacak, mükellefe ait istenilen bilgilere her noktadan anlık olarak ulaşılabilecek" dedi.

"Sahada inşa edilen her iş adım adım takip edilebilecek"

Bakan Şimşek, bunların dışında elektronik yoklama talebinde bulunan birimlerin, alanda inşa edilen işlemlerin her adımından sistem arayüzü sayesinde bilgi sahibi olabileceğini de belirterek, şunları kaydetti:

"Bu bağlamda görevli personelin henüz etkin, henüz verimli hizmet üretmesini sağlamak amacıyla objektif bir şekilde performans ölçümü yapılabilecek. GPS teknolojisi ile de yoklama ve denetim personelinin hangi konumda olduğu görülecek ve istenirse misyon güzergahı optimum bir şekilde belirlenebilecek. Böylece, denetim ve koordinasyonda aktivite sağlanmış olacaktır. e-yoklama projesi kapsamında yoklama ve denetim faaliyetlerinin henüz hızlı, etkin ve verimli yapılabilmesi sağlanarak, vergiye gönüllü uyumu artırmak emeline ulaşmak için belirlenen elektronik ortamda verilen hizmetlerin kapsamı ve erişilebilirliği, ileri düzeyde bilgi teknoloji sistemleri ve mobil araçlar kullanılarak artırılmış olacak."

"Sistem bu yılın nihai çeyreğine kadar tüm vergi dairelerinde kullanılacak"

Maliye Bakanı Şimşek, sistemin kısa zamanda hayata geçmesi için yoğun bir çalışma içinde olduklarını belirterek, bir kaç aydır İstanbul'da kaptan uygulamasına başlanan e-yoklama sisteminin, bu yılın nihai çeyreğine kadar kademeli olarak tüm vergi dairesi müdürlüklerinde kullanılmaya başlanacağı bilgisini verdi.

0 yorum:

Yorum Gönder

reklam yeri
 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India
online kişi acaip's Profile on Ping.sg