reklam

14 Nisan 2014 Pazartesi

Rektör Jale Saraç'tan iddialara yanıt


Saraç, yaptığı yazılı açıklamada, bir milletvekili ve ona dayanak veren bir takım kişilerin üniversitede paralel yapılanma olduğu ve bu yapıya ciddi dayanak verildiğini iddia ettiğini anımsattı. İddiayı ortaya atanların ispatla yükümlü olduğuna, ters halde legal sorumluluklara katlanması gerektiğine dikkati çeken Saraç, şunları belirtti:


"Şahsım ve kurumumun devleti elde etmek için gayret sarf eden yapılanmayla mutlaka rastgele bir alakası bulunmamaktadır. Yönetimimizin darbe teşebbüsü olarak nitelediği hiçbir oluşum ve yapılanmaya dayanak vermesi olası değildir. Şimdiye kadar üniversitemizde hiçbir gruba yakın ya da uzak davranmayan zihniyeti benimseyerek hareket ettik. Bununla ilgili veremeyeceğimiz hesap yoktur. Söz konusu vekil tarafından kamuoyunu yanlış bilgilendirecek ve şahsi menfaat ayarlı iddialar tamamiyle gerçek dışı olup, kurumumuzu hırpalamaya yönelik, asılsız suçlamalardan ibarettir. Mali olarak her üniversitede olduğu gibi, Dicle Üniversitesi de düzenli olarak Sayıştay ve YÖK Denetim Heyeti tarafından denetime tabidir. İddia sahibi tarafından ifade edilen '200 milyon TL usulsüzlük iddiaları' ilk olarak yönetimimize ait olmayıp, bizden evvelki yönetim dönemine aittir."

Saraç, iddia sahibinin iftira atacağına elindeki kanıtları cumhuriyet başsavcılığına sunması gerektiğini aktardı.

"Yasal işlemler süratle başlatılacaktır"

"Üniversitemizde gerçekleştirilen tüm eleman işlemleri 2547 sayılı kanun ve diğer ilgili yasalar çerçevesinde titizlikle yapılmakta olup, YÖK tarafından da denetlenmektedir" ifadesini kullanan Saraç, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Yönetim olarak, paralel yapılanma ile ilgili ihtiyaç duyulan tüm hassasiyeti bugüne kadar titizlikle gösterdiğimiz gibi bundan sonra da aynı hassasiyeti göstermeye devam edeceğiz. Kamuoyunda dürüst ve başarılı icraatları ile takdir toplayan üniversitemizin, tamamiyle şahsi hırs ve ikbal uğruna karalanmaya çalışılması, sağduyu sahibi kamuoyu vicdanını yaralamıştır. Üniversitemiz ve yönetimini zan altında bırakmayı hedefleyen bu gerçek dışı iftiraları nedeni ile ilgili şahıs hakkında, tarafımızdan legal işlemler süratle başlatılacaktır."

Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, tertip ettiği basın toplantısında DÜ'de birtakım yolsuzluk ve usulsüzlükler meydana geldiğini iddia etmişti.

0 yorum:

Yorum Gönder

reklam yeri
 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India
online kişi acaip's Profile on Ping.sg