reklam

14 Nisan 2014 Pazartesi

YÖK'ten Rektör Saraç'a inceleme

SAFURE CANTURK

Yükseköğretim Heyeti (YÖK) Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç konusunda inceleme başlattı. AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, rektör ve üniversite yönetiminin, F tipi örgüte öğretim azalarının maaşından haraç topladıklarını iddia ederek, istifa çağrısında bulunmuştu. İçten'in açıklamalarını dikkate meydan YÖK, Dicle Üniversitesi'nde paralel yapılanma konusunda inceleme başlattı. YÖK yetkilileri, Dicle Üniversitesi'nde uzun süredir yolsuzluk, atamalarda liyakata uyulmaması gibi konulardan soruşturmaların sürdüğünü belirtti.

'KADROLARIN KAÇI HAŞHAŞİ'

YÖK nihai olarak öğretim azalarının maaşından zorla haraç kesilmesi konusunda iddiaların da inceleneceğini açıkladı. Diğer taraftan AK Parti Milletvekili İçten, Türkiye'nin ilk başörtülü rektörü meydana gelen Prof Saraç ile üniversite yönetimine, tertip ettiği basın toplantısında ağır suçlamalarda bulundu. Rektör Prof. Dr. Saraç ile üniversite yönetimini istifaya çağrı eden İçten, Diyarbakır'da 'F tipi örgütün', vakıf üniversitesi kurduğunu söyleyerek, "Jale hanım geldikten sonra üniversiteye Diyarbakırlıların dışında 80 şehirden ithal bir sürü personel getiriyorlar. Bunlara, 'Bak kardeşim ben seni getiriyorum maaşının yüzde 15-20 ne koparırsa, F tipi örgütüne vereceksin' deniliyor. Kimlerin aylıkları kesildi, haraç olarak verildi? Kaç tane öğretim görevlisi görevdeyken görevden alındı, uzaklaştırıldı? Kadroların kaçı haşhaşi?" ifadelerine yer verdi.

'Ülkeye dön' deyince atıldı

Dicle Üniversitesi rektörlüğü, doçentlik kadrosu olmasına rağmen, İlahiyat Fakültesinde görevli Doç. Dr. Ahmet İnan'ı kadroya almamıştı. Fethullah Gülen'i mahalli televizyonda eleştiren İnan'ın okulla ilişiği, programdan bir gün sonra sevk edilen tebligatla kesilmişti.

0 yorum:

Yorum Gönder

reklam yeri
 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India
online kişi acaip's Profile on Ping.sg