reklam

12 Nisan 2014 Cumartesi

Polise haksız kelepçe cezası

BÜLENT AYDOĞDU

İSTANBUL Kartal'da olan olayda, polis memurları Mehmet Z (24), Volkan T. (22) ve Ufuk K. (29), uyuşturucuyla ilgili bir ihbar üzerine Recep Güleşen isimli (30) kişinin üzerini aradı. Şüphelide suç unsuru bulamayan polisler, bu defa otomobilini kontrol etti. Araçta 1 adet bıçak bulan 3 polis, şüpheliye kelepçe takmak istedi. Ancak Güleşen ve semt halkı reaksiyon gösterince polisler işlem yapmadan vaka yerinden ayrıldı. Aracında ruhsat içinde bulunan 2 bin lirasının kaybolduğunu, masum yere kendisine kelepçe takıldığını belirten Güleşen yakıntıcı oldu.

'Şüpheyle olmaz, delil lazım'

Savcılık 3 polis ile ilgili dava açtı. Saliverilme eden polisler, davanın Yargıtay'dan dönmesi üzerine yine hakim karşısına çıktı. Maznun polislerden Ufuk K, hakimin "Hangi suçlamayla kelepçe taktınız" sorusuna, "Şüphe vardı" diye cevap verince hakim "Şüpheyle olmaz. Somut deliliniz olması lazımdı. Bıçak konusunda tutanak da yok, bıçak da yok. Çok hata yapmışsınız" dedi. Mahkeme 3 polis memuruna görevlerini kötüye kullanmak suçundan 3 ay mapus cezası verdi, henüz sonra cezayı erteledi.

0 yorum:

Yorum Gönder

reklam yeri
 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India
online kişi acaip's Profile on Ping.sg