reklam

17 Ağustos 2012 Cuma

Ahzöe2b 67 tokatlıyor! - Yaşar Nuri Öztürk


Ahzöe2b 67 tokatlıyor! Başlığı, Efendiler, Ağalar ve Kodamanlar Hegemonyası diye de atabilirdim. Çünkü anılan ayetler böyle bir hegemonyanın açtığı yıkım ve perişanlığın sonuçlarından söz ediyor.

Bu ayetler, insanoğlunun, özellikle Kur an müminlerinin mahvına sebep olan belaların en kahırlılarından birini gündeme getirmekte ve ağır bir pişmanlık dramı halinde önümüze koymaktadır. Bu dram, efendiler, ağalar, ulu kişiler hegemonyası na teslim olup hüsrana uğrayan kitlelerin, kaderlerini birtakım putlara teslim etmelerinden doğan pişmanlıktır

Mahşer günü diyecekler ki, Rabbimiz! Biz, efendilerimize/mallara ve kitlelere egemen olan güçlere/karanlık adına egemenlik kuranlara/yılan, akrep, kurt, aslan gibi korku salanlara/kalp karanlığını temsil edenlere ve ekip taşlarımıza/kodamanlarımıza/putlaştırdığımız kişilere itaat ettik de onlar bizi yoldan saptırdılar! (Ahzöe2b, 67)

Ayetlerde belanın omurgası olarak kullanılan kelimeler söe2det (efendiler) ve kübera (büyükler, kodamanlar) kelimeleridir. Bu sözcükler, söe2detena (efendilerimiz) ve küberöe2ena (büyüklerimizi) tamlaması olarak kullanılmıştır. Yani efendiler ve kodamanların yıkım aracı olmaları için birilerinin onları kendilerine nispet etmeleri gerekmektedir. Bu nispet olmadığı sürece hiçbir efendi veya kodaman kimseye zarar veremez. Tıpkı, sokacak kimse bulamayan akrep gibi, kendisini sokarak helöe2k olur.

Bakara 104, sürüleşmeyin emrini veriyor; Yunus 100, aklını işletmeyenler üzerine pislik atılacağını hükme bağlıyor; Nahl 75-76 ise iradesini ve kaderini efendi edindiği adamların eline teslim eden kişiliksiz benliklerin hüsran ve hiçliğini gündeme getiriyor.

Efendiler-kodamanlar hegemonyası, başka bir yerde incelediğimiz Rabler Hegemonyası nın bir başka biçimidir. İkisinde de tevhidin ve Allah a teslimiyetin parçalanması, yozlaştırılması söz konusudur. Yani ikisinde de şirk işlemekte, işletilmektedir.

YENİÇAĞ YAZARI NA UYARI!

Yeniçağ Gazetesi köşe yazarlarından Hasan Demir, 14 Ağustos tarihli yazımda Hz. Ömer in, Ebu Hureyre ile ilgili icraatını anlatan satırlarımı, efendice eleştirmiş. Söylenecek çok şey var diyor. Peki söyle, Hasan Bey. Ama söyleyemezsin, söylemek senin behreni aşar. Ansiklopedi maddeleriyle, hele hele Diyanet İslam Ansiklopedisi ndeki ilim haysiyet ve ciddiyetinden uzak, bühtanlarla dolu Ebu Hureyre maddesindeki bilgilerle hiç olmaz. Bunlar, araştırma ve tefekkür ürünü değil, Emevöee tutkusunu din yapmış zihniyetin talimatıyla yazılmış propaganda ürünü satırlardır. İlim, hakikati ortaya koymak içindir. Anılan madde ve arkasındaki zihniyetin böyle bir amacı ve kaygısı yoktur. Onun derdi, dostları memnun etmek tir. Bu tür adamlar, bin yıldır hep dostları memnun etmek için uğraştılar. Hakikati bulmak gibi bir gayeleri olsaydı İslam dünyası bugünkü durumda olur muydu?!

Hasan Bey, Ebu Hureyre nin adının başına, gelenekte hiç görülmedik bir biçimde bir de Hz. eklemiş. Hz. Ebu Hureyre diyor. Neyin peşinde ve neyin takipçisi olduğu oradan belli.

Hz. Peygamber le bütün beraberliği iki yılı geçmeyen Ebu Hureyre, çok hızlı ve aşırı bir Muaviyeci dir. Yemenli yurttaşı Yahudi haham Ka b el-Ahböe2r la işbirliği içinde çalışmıştır. Mısırlı bilgin Mahmut Ebu Reyye, haham Ka b el-Ahböe2rın Hz. Ömer i şehit eden komplonun önemli adamlarından biri olduğunu ispatlamıştır. Ebu Hureyre, hadis diye birçok söz uydurduğu için, Hz. öc2işe, Hz. Ömer ve Hz. Ali tarafından Kezzöe2b (sınırsız yalan söyleyen adam) diye damgalanmış ve tarihe o unvanla geçmiştir. Valilik serüveni ile ilgili, güya, tashih sadedinde söylediğiniz sözler de sonradan tedarik edilmiş Emevöee yalanlarıdır. Bu yalanları sıralarken Hz. Ömer e hakaret ettiğinizin bile farkında değilsiniz. Olamazsınız, çünkü bu sizin gücünüzü aşar, Hasan Bey kardeşim. O sözlere dayanarak çıkardığınız hükümler ise büsbütün bühtandır.
 
Kısacası, sevgili Hasan Bey, Allah ile aldatmayı meslek ve saltanat edinmiş Emevöeeci gazetelerde yazılanlarla bu işleri değerlendirmek olmaz. Ebu Hureyre ile ilgili söz söylemeden önce, konunun şaheserlerinden biri sayılan ve Mısırlı müfessir-muhaddis-faköeeh Mahmut Ebu Reyye (ölm. 1970)  tarafından yazılan Şeyhu l-Madöeere Ebu Hureyre adlı eseri okumanız şart. En azından onu okumanız şart. Okudunuz mu? Okuyabilir misiniz?

Ben size cevap filan vermiyorum. Böyle bir şey ayıp olur. Sizi efendi bir fıkra yazarı olarak biliyorum ve şunu söylüyorum: Bu işlere ömrünü vermiş bir adamı eleştirmeye sizin çantanızdaki azık yetmez. Nefesiniz hiç yetmez. Lütfen haddinizi bilin. Ve Efendilik sıfatınıza halel getirmeyin.Ahzöe2b 67 tokatlıyor! - Yaşar Nuri Öztürk

0 yorum:

Yorum Gönder

reklam yeri
 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India
online kişi acaip's Profile on Ping.sg