reklam

17 Ağustos 2012 Cuma

Cin lambadan çıktı! - Tünay Süer



Cin lambadan çıktı! Hiçbir iktidar zamanında medyanın iktidar partisine böylesine bağlı olduğunu ve menfaatlerinin vatan sevgisinden daha önce geldiğini görmedim.
Şimdi sevgili okurlarım bu da nereden çıktı diye düşünebilirler.
Doğru haber almak, bilgilenmek isteyen bir vatandaş olmak suç mudur diye sorarım size o zaman.
Atatürk, Basın ve yayın millettin genel sesidir. Bir milleti aydınlatmada, ona doğru yolu göstermede başlı başına bir kuvvet, bir okul, bir yol göstericidir demişti.
Yolumuzda yürümek için medyayı takip ediyoruz bizler de. Her birisi ayrı telden çalıyor ama ne yazık ki çaldıkları enstrümanla nedense hep AKP in hoşuna giden müzikler oluyor.
Günümüz iktidarı sayesinde Türkiye, iç ve dış siyaset yönünden başarılı olamamıştır. Rejim değişikliğinden tutun ülkenin bölünmesine kadar giden karanlık bir süreç yaşamaktayız. Sıfır sorun derken neredeyse sıfır komşuluk başladı. Ortadoğu ABD ve AB in ve de bizim katkılarımızla alev alev yanmaya başladı. Şimdi sıra Suriye nin parçalanmasına geldi.
Sebep ABD in BOP projesi ve AB ile müşterek menfaatleri.
Ülkemizin parçalanması, Kürtlere özerklik ve Atatürk Cumhuriyetinin yok edilmesi senaryoları bir tiyatro gibi oynanıyor. 
Bu böyle olunca pısırık, menfaatçi medyanın bu kadar korkak olmasını bir vatandaş olarak hazmedemiyorum.
Cumhuriyetin temel ilkelerinin korunmasını savunan, genel sesimiz olacak dürüst, gözü pek, cesur kaç tane medyamız kaldı acaba?
Dinleri imanları para olan medya patronları adeta iktidarın kölesi olmuşlar. Çok yazık!
İktidarın istediği kişiler televizyonlara çıkacak, tartışmalarda iktidara methiyeler düzecek ama eleştiri yapıp doğruları söyleyecek olanlara yasaklanacak.
Sebebi anlamak için müneccim olmaya gerek yok. AKP in foyaları meydana çıkmasın.
İşte bu iktidarın ileri demokrasisi demek ki böyle diyorum.
Başbakan Sayın Erdoğan neden bu kadar çekiniyor dersiniz?
Saklayacak nesi var?
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Rabbimize şükür olsun ülkemizde huzurlu bir Ramazan geçiriyoruz. Büyüyen güçlenen özgürleşen ve demokratikleşen ülkemiz için çok huzurlu bir şekilde Ramazanımızı yaşıyoruz. Türkiye büyüyecek. Türkiye özgürlüklerin ve demokratikleşmenin geliştiği bir ülke olacak. Bu ülkede herkes dinini düşüncesini özgürce yaşayacak. Dedi bir iftar yemeğinde.
Sanki bizlerle alay ediyor.
Şimdi Sayın Atalay a sormak geremez mi? Soralım o zaman.
Şu ramazan günlerinde ve gecelerinde kaç şehidimiz oldu acaba? Bu mu huzurumuz?
Büyüyen güçlenen özgürleşen ve demokratikleşen ülkemizmiş. Ya ben uzayda mı yaşıyorum acaba diye soruyorum kendime, siz de sorun bakalım.
Türkiye özgürlüklerin ve demokratikleşmenin geliştiği bir ülke olacakmış.
Nasıl yani?
Medyanın susturulduğu, ordumuzun komutanlarının, milletvekillerin, aydınların, gazetecilerin bir partinin genel başkanının hiçbir delil olmadan yıllardır zindanlarda tutsak edilmeleri midir demokratikleşme?
Bu mudur özgürlük?
Bu ülkede herkes dinini düşüncesini özgürce yaşayacak, mış.
AKP den önce herkes dinini özgürce yaşamıyor muydu acaba? Veya şöyle soralım Türkiye de onlardan önce camilerde ezan okunamıyor muydu? Din yasak mıydı?
Böyle konuşmaları yapanlara şöyle derler.
HADİ CANIM SENDE
*****
Dedik ya AKP izin verirse, emri ile televizyon kanallarında muhalif sesleri duyabileceğiz. Bu gece (14.Ağustos.2012)CNN de Emekli Tümgeneral Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Sn. Osman Pamukoğlu nu izleyip dinleyecektik.
Başbakan 5 yıldızlı bir oteldeki iftar yemeğinde medya patronlarının kulaklarını çekti ve Sn. Pamukoğlu nun programı iptal edildi.
Yazıklar olsun böyle korkak medya patronlarına Bunlar asla bir yurtsever olamazlarö85
Pamukoğlu nu izlemek, dinlemek isteyen milyonlarca kişinin haber alma özgürlüğüne giyotin vuruldu.. Bu mudur özgürlük, bu mudur demokrasi? Bu mudur medya?
Aslında bunları izlememek gerek.10 gün izlenmeseler ne olur acaba bir düşünelim.
Ülkede demokrasi ve özgürlük olduğunu iddia edenler biraz ellerini başına koyup düşünmelidirler.
Korkunun ecele faydası yoktur derler. Gün ola harman ola
Bu kadar mı tırstılar dersiniz Osman Paşadan.
O zaman Osman Paşanın söylediği şu sözlere bir vatandaş olarak katılmamak mümkün müdür?
7 Ağustos 2012 gecesi, HaberTürk'deki programda cin, lambadan çıkmıştır. O tarihten itibaren de Osman Pamukoğlu adı ve Hak ve Eşitlik Partisi, tutuşanlar için öcü haline gelmiştir..
Bence paşa haklıdır, öyle olmasa bu programı iptal etmezlerdi.

Tünay SüerCin lambadan çıktı! - Tünay Süer

0 yorum:

Yorum Gönder

reklam yeri
 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India
online kişi acaip's Profile on Ping.sg