reklam

17 Ağustos 2012 Cuma

Erdoğanın Onuru Da Sol a Kaldı - Mehmet Ali Güller


Erdoğanın Onuru Da Sol a Kaldı ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton İstanbul daydı Clinton, Suriye planlarını gözden geçirmek için sırasıyla Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül le görüştü.
Bu ikili ve çoklu temaslardan bir süre önce, Başbakan Erdoğan ABD Başkanı Obama ile telefonda görüşmüştü. Beyaz Saray, o telefon görüşmesi sırasında Obama nın ne yaptığının fotoğrafını basına servis ederek, açık bir mesaj verdi Türkiye ye. Obama, Erdoğan la konuşurken bir beyzbol sopası tutuyordu elinde!
Diplomaside anlamı açıktı: Obama, Erdoğan a sopa gösteriyordu; yani talepleri için zor kullanacağını belirtiyordu. Devletlerarası ilişkilerde böyledir; kimi zaman havuç uzatılarak tuzağa çekilir; kimi zaman sopa gösterilir!
OBAMA YA SOPAYI ANCAK SOL GÖSTERİR!
Bu onursuz mesajın üzerine ülkemize gelen ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, büyük bir tepkiyi hak etmişti. Türkiye yi yöneten parti bunu diplomatik yöntemlerle, o partiyi destekleyen kitleler de alanlarda açık mesajlarla onuruna sahip çıkmalıydı. Normali budur!
Peki, sahip çıkıldı mı? Hayır!
Clinton İstanbul da görüşmeler yaparken, ABD yi protesto etmek yine Sol daki çeşitli parti ve gruplara kaldı. İşçi Partisi, TKP, ÖDP, Halkevleri, Halkın Kurtuluş Partisi, Öğrenci Kolektifleri, hatta CHP!
Hepsinin ortak bir mesajı vardı: Beyzbol sopası gösteren ABD ye, kimi kızılcık sopasıyla, kimi odunla, kimi kazma sapıyla yanıt veriyordu!
Ancak alanlarda tek bir sağcı örgüt yoktu!
KURAN ABD YE KARŞI DEĞİLDİR
Anlaşılan dün Irak ta, Afganistan da Müslüman katleden, bugünse Müslüman İran ve Suriye yi hedef alan ABD ye sağ cenahta hiç öfke duyulmuyordu
Kuşkusuz bu tepkisizlikte ABD askerlerinin sağlığına duacı olan Başbakan Erdoğanın ve daha birkaç gün önce Kuran ABD ye karşı değildir diyen danışmanı Yalçın Akdoğanın payı büyüktür.
Pay büyüktür ama onur ayaklar altındadır
Ve o onuru korumak yine Sol a kalmıştır! Deliğe süpürülmeyi kabul eden Tayyip Erdoğanı sevdiklerinden değil elbette, Türkiye yi sevdiklerinden!
SOPAYLA BOZULAN DOSTLUK
Onur demişken
Komşudaki Müslümanları katleden ABD ye destek veren Başbakan Erdoğanın, halkla ilişkiler çalışması için uzaktaki Müslümanlara destek vermeye gönderdiği eşi Emine Erdoğan bakın neler söylüyor:
Suriye olayı beni çok yıktı. Bizler amatör insanlarız. Dost olarak insanları kalbimizin içine sokuyoruz, gerçekten dost oluyoruz. Ona da (Esma Esad) kalbimi açtım. Benim için büyük hayal kırıklığıdır. İnanamadım çünkü biz çok samimiydik, dosttuk, protokol yoktu aramızda. Düşünün bu işler başlamadan evvel Esma, annesi, babası, çocukları, kardeşi, gelini hep birlikte bize geldiler. Biz onları tatilde ağırladık, basının haberi bile olmadı.
Basının haberi olmayan başka bir olayı da Başbakan Erdoğanın kızı Sümeyye açıklıyor aynı sohbette: Senede en az 3 defa ailece görüşürdük. Hatta ben arkadaşlarımla Şam a gittim, bizi Esma Hanım ağırladı.
Ne oldu peki sonra Emine Hanım? ABD eşinize sopayla bir görev verdi!Erdoğanın Onuru Da Sol a Kaldı - Mehmet Ali Güller

0 yorum:

Yorum Gönder

reklam yeri
 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India
online kişi acaip's Profile on Ping.sg