reklam

17 Ağustos 2012 Cuma

Görünen Köy Kılavuz İstemez - 2 - Gündüz Akgül


Görünen Köy Kılavuz İstemez - 2 Güzel Türkçemizde öyle deyimler vardır ki karmaşık gibi gösterilmeye çalışılan bir olayı gayet net bir şekilde açıklamaktadır.
Bu deyimlerden biri de, her şey ayan beyan bellidir, yapılacak şey bilinmektedir, arayışa gerek olmadığını vurgulayan Görünen köy kılavuz istemez deyimidir.
Bu nedenle ikinci kez yazımın başlığını oluşturmaktadır.
Milli Görüşün siyaset sahnesinde yerini alması, 26 Ocak 1970 tarihinde Necmettin Erbakan ve arkadaşları tarafından kurulan Milli Nizam Partisi ile olmuştur.
 Bu partinin laikliğe aykırı davranışlarda bulunduğu gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılmasından sonra yerine kurulan Milli Selamet partisi de diğer siyasal partiler gibi 12 Eylül 1980 faşist askeri darbeden sonra kapatıldı.
Milli selamet tabanı tarafında kurulan Refah ve Fazilet Partileri de Laikliğe aykırı davranışları nedeniyle Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılmalarından sonra kurulan saadet partisinden ayrılan ve kendilerini yenilikçiler diye nitelendiren gurup şimdiki Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığında kurularak, Milli Görüş gömleğimizi çıkardık, ben gelişerek değiştim savıyla girdiği 2002 seçimlerinde tek başına iktidara geldi ve bu güne kadar yapılan 2007 ve 1211 genel seçimlerinde de tek başına iktidar olmayı başardı.
AKP iktidara geldiği günden beri   birçok devlet kurumunu kendi siyasi düşüncesi doğrultusunda yeniden yapılandırdığı gibi Milli Görüş gömleğini çıkardığı söylemlerini unutarak tekrar kökeni partiler gibi laikliğe aykırı davranışlarda bulununca Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Anayasa Mahkemesine Açılan kapatma davasında 1 e karşı 10 üyenin oyu ile laikliğe aykırı eylemlerin odağı olduğu karar altına alındı.
AKP nin iktidarı dönemindeki söylemlerine baktığımızda;
- Laiklik her şeyin teminatıdır, korunmasındaki en büyük güvencede biziz
- İktidar olmadan önce Ata'ya saygı duruşunda sap gibi ayakta durmaya gerek yok söylemine karşın, resmi günlerde Anıtkabiri ziyaretlerinde deftere yazdığı sözlerle Atatürkün çağdaş uygarlığını ileriye götüreceklerinden dem vurdular.
Bu yazdıklarını biliyoruz neden tekrar ediyorsun dediğinizi duyar gibi oluyorum.
Tekrarımın nedeni, yazılı medyada okuduğum bir habere dayanarak belleklerinizi tazelemek gereksinimini duymamdan kaynaklanmaktadır.
Haber şöyle:
  AKP, yeni AnayasadaDevlet düzeni kısmen de olsun din kurallarına dayandırılamaz hükmünün yer almasına karşı çıktı.
Gel de çık işin içinden,
Gel de AKP nin şeriat devletine geçme niyeti yoktur diyenlere laf anlat,
Gel de AKP nin eylemlerine aykırı sözlerine güven,
Dostlar, 1970 tarihinde Kurulan Nizam Partisinden bu güne kadar niyet neyse, güçlenerek ve yol alarak devam etmektedir. Bu niyet artık takkıye ile dahi gizlenememektedir.
Laik Cumhuriyet için, uygar bir Türkiye için, çocuklarımızın aydın geleceği için gelin artık tehlikeyi görelim.
Çünkü görünen köyün kılavuz istemediği apaçık ortada.
Tekrar yetmez ama evet çilerin kulakları çınlasın.....
Gündüz AKGÜL
Emekli Cumhuriyet SavcısıGörünen Köy Kılavuz İstemez - 2 - Gündüz Akgül

0 yorum:

Yorum Gönder

reklam yeri
 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India
online kişi acaip's Profile on Ping.sg