reklam

17 Ağustos 2012 Cuma

İstihbaratın Sefaleti - Mehmet Ali Güller


İstihbaratın Sefaleti Uludere de yanlış istihbarat vardı Suriye de düşen uçağımızda höe2löe2 soru işaretleri var  Şemdinli ye günlerce süren sızma engellenmediğine göre bilinmiyordu, ya da bilenler duyurmuyordu
Kimi Erdoğancı köşe yazarları, bu durumla ilgili olarak cemaati suçluyor. Onlara göre MİT PKK ye her seviyede sızmıştı ama KCK davasının savcıları MİT Müsteşarı Hakan Fidan döe2hil önemli isimleri soruşturmaya kalkınca, bu istihbarat çalışması deşifre olmuştu. Hatta PKK nin 7 Şubat Olayı sonrası içindeki MİTçileri öldürdüğünü de yazdılar.
Bu iddiaların gerçek olup olmadığı zamanla ortaya çıkar.
Ancak dün basına servis edilen bir rapor, istihbarat zafiyetinin yapısal olduğunu ortaya koydu.
PKK ÖCALAN I TASFİYE EDİYOR
Haber şöyle: Abdullah Öcalan ve Murat Karayılan PKK den tasfiye edilecekmiş!
Durun daha bitmedi. Duran Kalkan ve Mustafa Karasu da tasfiye olacakmış!
Dahası da var. Cemil Bayık ve Rıza Altun gibi isimler de bu süreçten olumsuz etkilenecekmiş!
Hatta durumu anlayan Karayılan, Kalkan ve Karasu, Kandil den kaçmak için İskandinav ülkelerinden pasaport bile almışlar!
İstihbarat birimlerinin aldığı ve basına servis ettiği bu bilginin kaynağı ise İran uyruklu bir erkek ile Ağrılı bir kadın militanın anlattıklarıymış.
Nitekim istihbarat birimimiz son dönemde İran ve Suriyeli Kürtlerin PKK de etkin pozisyonlara yükseldiğini saptamış! Beşar Esad, Bahoz Erdal ve Nureddin Sofi isimli Suriyeli Kürtler üzerinden PKK de etkinlik kuruyormuş. Yine Tahran da, İran uyruklu Kürtler üzerinden PKK de nüfuzunu artırmaya başlamış!
Okurda şu duyguyu yaratmaya çalışmışlar anlaşılan: Bizim Türkiyeli Kürtler nasıl olur da PKK yi İranlı ve Suriyeli Kürtlere kaptırır! Yazıklar olsun!
AKP, PKK Yİ ESAD A KAPTIRMAMALI!
Yukarıdaki raporu, bu köşenin bir şakası sananlar varsa içinizde, rapordaki şu saptamayı da aktaralım: Son dönemde örgüte katılan her beş kişiden üçü Suriye uyruklu, biri İran uyrukluymuş!
Gazetelerde yok ama böyle bir raporun değerlendirme bölümünde mutlaka şu tavsiye olmalı: Türk hükümeti, PKK nin İranlı ve Suriyeli Kürtlere kaptırılmaması için, Türkiye den PKK ye katılımların artırılması yönünde acil tedbirler almalı!
PYD, ÖSO İLE ANLAŞTI
İstihbarat birimi bu raporu hazırlarken, Suriye nin kuzeyinde PYD(PKK)  ile Özgür Suriye Ordusu ÖSO arasında bir silah anlaşması yapılıyor.
Kuzey Irak tan yayın yapan Rudaw gazetesi yazıyor: PYD, Özgür Suriye Ordusu na adamlarını kaçırması için yardım ediyor. Ayrıca iki grup arasında bir anlaşma da var. Silah nakliyatları PYD tarafından yürütülüyor.
PYD kim? İstihbarat biriminin raporlarına ve AKP Hükümetine göre PYD, Esadın bir kartıdır! Hatta Hükümet, Şemdinli saldırısının arkasındaki adres olarak açıkça Şamı işaret etti.
Peki, ÖSO kim? ÖSO da, AKP Hükümeti nin Esadı devirmesi için desteklediği rejim karşıtları
En ilkel mantık yürütme yöntemine göre bile, iddialardan en az biri yalandır!
İNİSİYATİF PKK DE
Tüm bu çapsız istihbaratları, istihbaratçıların çapsızlığıyla açıklayamayız elbette.
AKP nin Suriye politikası çöktükçe, kurumlar duruma uygun rapor üretmeye çalışıyorlar!
PKK yle mücadelede İranı ve Suriye yi geçen dönem yanında gören Türkiye, bu iki ülkeye ABD adına savaş açınca yalnız kalmış oldu. Tahran ve Şam, PKK ye karşı en azından bir şey yapmamaya yöneldiler.
AKP ise kamuoyunda İran ve Suriye karşıtlığı oluşturabilmek için, bu iki ülkenin PKK yi ele geçirdiğini propaganda etmeye çalışıyor.
Yani ABD, Türkiye yi İran ve Suriye ye karşı sürüyor, oluşan boşluktan en çok PKK yararlanıyor!
PKK ye inisiyatifi kaptıranlar, şimdi acz içinde gelişmeleri izliyorlar!İstihbaratın Sefaleti - Mehmet Ali Güller

0 yorum:

Yorum Gönder

reklam yeri
 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India
online kişi acaip's Profile on Ping.sg