reklam

17 Ağustos 2012 Cuma

PKK lıların 'Ayaklanma' planı Şemdinli de tutmadı - Saygı Öztürk


PKK lıların 'Ayaklanma' planı Şemdinli de tutmadı Hakköe2ri nin Şemdinli İlçesi nde güvenlik güçleri ile teröristler arasında süren çatışmalar 20 gün sonra bitti. Hainler inlerine kaçarken, bölgedeki komutanlar son durumu değerlendirdi
PKK, Hakköe2ri nin Şemdinli İlçesi nde geçici de olsa kurtarılmış bölge oluşturmak istiyordu. Bunun üzerine Suriye de yaşanan olaylardan sonra, PKK Merkez Yürütme Konseyi nin başı Murat Karayılan, Şemdinli den başlamak üzere Çukurca, Yüksekova, Uludere, Lice, Eruh ta halk ayaklanması çıkarılmasını planladı. Bu konuda, gerekli alt yapının olduğuna inan Karayılan, Şemdinli köylerinin de ele geçirilmesini istedi. Böyle bir tablonun olmadığı belirtilmesine rağmen, Karayılan, planının uygulamaya konulmasını istedi. Küçük gruplar halinde sınırdan geçen teröristler, daha önce planlanan köylere yerleşmeye başladı. Vatandaşlar, korkudan bu durumu da başta güvenlik güçlerine bildiremedi. Teröristlerin sızmaları tamamlandı.
Kaçmalarına izin verdik
Güvenlik güçleriyle vatandaşı karşı karşıya getirmek isteyen teröristlerin oyunu tutmadı. Vatandaşlar, askere silah sıkmadığı gibi, asker de teröristlerin bulunduğu bilinmesine rağmen köy evlerini hedef alıp ateş etmedi. Bölgede görev yapan bir yetkili, Bırakın hedef alınmasını, vatandaşa zarar gelmesin diye, çembere aldığımız teröristlerin kaçmalarına fırsat verdik. Böylece vatandaşımızın burnu kanamadan teröristlerin oyununu da boşa çıkardık dedi.
Asker, köyleri boşaltmadı
Geçmiş yıllarda uygulanan ve olumsuz sonuçlar verdiği değerlendirilen köy boşaltması yapılmadı. Şemdinli kırsalındaki son olayda da köylerin asker tarafından boşaltılması yoluna gidilmedi. Ancak, olaylardan zarar görmek istemeyen ve gelişmelerden korkan köylüler, kendi istekleriyle ve can güvenlikleri nedeniyle Şemdinli ye ya da başka köylere geçici olarak gittiler.
Toplu mezar bulundu
Çatışmada öldürülen teröristlere ait Şemdinli kırsalında toplu mezar bulundu. Yaralı olarak Kuzey Irak a götürülen teröristlerin ise Barzani bölgesindeki belli hastanelerde tedavi edildiği belirlendi. İstihbarat birimlerinin, teröristlere tahsis edilen hastaneler konusunda ayrıntılı bilgiye sahip olduğu ve bu konuda üst makamlarını bilgilendirdikleri öğrenildi.
Tören yapılmayacak
Başta Hakköe2ri, Şırnak olmak üzere bölgeye atanan yeni komutanların göreve başlaması, ayrılacak komutanlarla devir-teslim törenleri, operasyonları etkilememek ve alanda bir boşluk yaratmamak için yapılmayacak. Böylece günler öncesi başlayan devir-teslim hazırlıkları, bununla ilgili provalar, geçit törenleri ve diğer etkinlikler olmayacak. Devir teslimler karargöe2hta sade bir törenle yapılacak. Ancak, terörün olmadığı bölgelerde devir-teslim törenleri daha önce uygulandığı gibi gerçekleştirilmeye devam edilecek.
Şemdinli denemeydi
Bölge halkının aslında devletine bağlı olduğunu, ancak öldürülme korkusu yüzünden terör örgütüne destek vermek durumunda kaldığını, bunu da anlayışla karşıladıklarını kaydeden bir yetkili şunları söyledi: Onların planına göre Şemdinli ye sözde bayrakları olan bez parçalarını çekeceklerdi. Bunun mümkün olmadığını uzun hazırlıklar ve tüm güçleriyle ortaya koyma çabalarına rağmen gerçekleşmeyeceğini gördüler. Bu uygulamalarını yaygınlaştıracaklardı. PKK lıların 'Ayaklanma' planı Şemdinli de tutmadı - Saygı Öztürk

0 yorum:

Yorum Gönder

reklam yeri
 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India
online kişi acaip's Profile on Ping.sg