reklam

17 Ağustos 2012 Cuma

Madalya Veremedik Tweet Verelim - Kürşat Başar


Madalya Veremedik Tweet Verelim Terör artık Ege ye kadar gelmiş, Şemdinli de bu kez kendi topraklarımızda yani sınır ötesinde değil, içeride 20 gün boyunca kapalı operasyon düzenleniyor...
Binlerce Suriyeli Türkiye ye sığınıyor.
ABD Dışişleri Bakanı Türkiye ye geliyor.
Suriye deki savaş en ileri düzeyde...
Gazetelerimizde ilginç bir haber günlerdir konuşuluyor.
Fazlasıyla da ilgi görüyor.
Ünlü milli voleybolcumuz Neslihan a, ünlü alternatif rock topluluğu Red Hot Chili Peppersın basçısı Balzary tweet atmış. Voleybolcumuza çarpıldığını belirtmiş.
Bunun üzerine, Balzary ye Türkiye den epeyce mesaj gitmiş olacak ki, şaka yaptım, ciddiye almayın türünden bir mesaj daha atmak zorunda kalmış.
Haberlerde Neslihanın da Balzary yi bu mesajdan sonra izlemeye aldığı özellikle belirtiliyor.
Tabii keşke, voleybol takımımız olimpiyatlara veda etmeseydi de onları başka nedenlerle konuşabilseydik...
***
Red Hot Chili Peppers, aslında 1983 ten bu yana sahnede. Ama yeni kuşaklar en çok Californication la tanıyor onları. Topluluğun basçısı Michael Balzary, aynı zamanda Suburbia ve Big Lebovsky gibi filmlerde de oynayan bir aktör.
Eğer bir tweet bile bu kadar habere ve tartışmaya neden oluyorsa sosyal medya denilen yeni iletişim biçiminin artık ne kadar etkili olduğunu kabul etmek gerekiyor.
Ama dünyaca ünlü bir sporcumuzun ya da sanatçımızın bir başkası tarafından beğenilmiş olması sahiden bu kadar büyük bir olay mı?
Üstelik bunu hangi niyetle yazdığı, dalga geçip geçmediği, sahiden kendisinin yazıp yazmadığı bile belli değilken...
Neslihan la koca bir röportaj bile okudum.
Eşine de sorulmuş, Bu durumda ne yapacaksınız, kıskandınız mı, konsere gelirse gider misiniz diye...
***
Belki de biraz gülümseten haber kategorisinde sayılabilir bu, ama aynı zamanda şu bitmek bilmez ezikliğimizi de yeniden hatırlattı bana.
Türkiye ye her gelene, Yemeklerimizi nasıl buldunuz diye sorup Dolmaya bayıldım , cevabı almadan rahat etmeyişimiz gibi bir yabancının hele ünlüyse bizi beğenmesi, yaptığımız işlerin burada değil de orada alkışlanması ve hatta bu son örnekteki gibi bir tweet bile atması nedense bizi höe2löe2 bu kadar etkileyebiliyor.
Yetmiş beş milyonluk bir ülkeden, dünyanın en genç toplumlarından birinden şöyle dünyayı sallayacak bir kadro çıkarıp on, yirmi altın madalyayla geri dönemiyoruz, ama olsun, en azından bir tweet atanımız var...Madalya Veremedik Tweet Verelim - Kürşat Başar

0 yorum:

Yorum Gönder

reklam yeri
 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India
online kişi acaip's Profile on Ping.sg