reklam

8 Nisan 2014 Salı

Altın ithalatı ilk çeyrekte yüzde 80 azaldı

Ümit Çevik

Geçen seneyi rekor seviyede altın ithalatı ile bitiren Türkiye'de, bu yılın ilk çeyreğinde inşa edilen dışalım geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 80 oranında azaldı ve 9,3 ton düzeyinde gerçekleşti.

Borsa İstanbul Değerli Madenler ve Değerli Taşlar Piyasası verilerine göre, altın ithalatında ocak ayında başlayan düşüş mart ayında da devam etti. Bu yılın ocak-mart döneminde Türkiye 9,3 ton altın altın ithalatı gerçekleştirirken, dışalım geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 80,1 oranında azaldı. Türkiye geçen yıl aynı dönemde 46,8 ton altın ithalatı gerçekleştirmişti.

Türkiye'nin mart ayında ise 2,02 ton altın ithalatı gerçekleştirdi. Mart ayında gerçekleştirilen ithalatta ise geçen yılın aynı ayına göre yüzde 88,9 azalış görüldü. Geçen yıl mart ayında Türkiye'nin altın ithalatı 18,3 ton düzeyindeydi. Öte yandan Türkiye geçen yıl 302 ton 315 kilogram ile tüm zamanların en yüksek seviyesinde altın ithalatı gerçekleştirmişti.

Analistler, altın ithalatının hız kesmeye devam etmesini cari açık ve yurt içinde dövize meydana gelen talebi sınırlaması nedeniyle olumlu buluyor.

Çeyrek altın ücretlerinde nihai durum...

0 yorum:

Yorum Gönder

reklam yeri
 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India
online kişi acaip's Profile on Ping.sg