reklam

8 Nisan 2014 Salı

Taksitle 'hediye kart' uygulaması bitecek

Bankacılık Aranjman ve Denetleme Kurumu (BDDK), Banka Kartları ve Kredi Kartları Ile Alakalı Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik Taslağını görüşe açtı.

İnternet sitesinde yayımlanan taslak, Banka Kartları ve Kredi Kartları Ile Alakalı Yönetmeliğin 26. maddesinin yedinci fıkrasında değişiklik öngörüyor.

Taslağa göre, mal veya hizmet alımı ertesi belli bir ücret karşılığı borcun taksitlendirilmesi veya ödemenin ertelendiği dönemler de dahil olmak üzere, kredi kartları ile gerçekleştirilecek mal ve hizmet alımları ile nakit çekimlerinde taksitlendirme müddeti 9 ayı geçemeyecek. Müessesesel olmayan kredi kartlarıyla gerçekleştirilecek telekomünikasyon ve kuyumla alakalı harcamalarda ve yemek, gıda, sıvı yakıt ile armağan kart, armağan çeki ve benzeri şekillerde rastgele somut bir mal veya hizmeti içermeyen ürünlerin alımlarında taksit uygulanamayacak.

Bu arada, Finansal Tüketicilerden Faiz Dışında Alınacak Ücret, Komisyon ve Masraflara İlişkin Usul ve Asalları Tespit Edilen Yönetmelik Taslağı da Kurum içinde görüşe açıldı. Kurum içindeki değerlendirmenin tamamlanmasının ardından, yönetmelik taslağının kamuoyunun görüşüne açılacağı öğrenildi.

0 yorum:

Yorum Gönder

reklam yeri
 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India
online kişi acaip's Profile on Ping.sg