reklam

8 Nisan 2014 Salı

Bozdağ'dan 'fezleke' açıklaması

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Parlamento kararlarına karşı idari yargı yoluna başvurulamayacağını söyledi.

Bozdağ, Meclis'te gazetecilerin MHP'nin, 4 daha önceki bakanla alakalı Meclis'e gelen fezlekelerin milletvekillerinin incelemesine açılmaması kararına karşı İdare Mahkemesi'ne yaptığı müracaatla alakalı sualini cevaplandırdı.

Meclis kararlarının net meydana geldiğini altını çizen Bozdağ, "Anayasa Mahkemesi ve İdare, yargı, Parlamento hükümlerini denetleyemez. Partiler, idare mahkemelerine başvurabilirler. İdare mahkemesi bunu usulden reddetmeli. Zira Parlamento kararları aleyhine idari yargı yoluna başvurulamaz. Hüküm çok açık. Fakat onlar herhalde politikasi mahkemeye kadar taşımak istemişler" dedi.

Bozdağ, başka bir soru üzerine de YSK kararlarının ferdi başvuru ya da başka yolla Anayasa Mahkemesi'ne taşınamayacağını belirterek, "YSK kararları doğru yanlış, tartışmasız net kararlardır. Anayasa Mahkemesi, böyle bir başvuru olması halinde ön inceleme yapıp, bu müracaatın kabul edilmezliğine karar vermek zorundadır. Anayasa Mahkemesi'nin burada takdir hakkı yoktur, 'bakarım, görüşürüm' diyemez. Kanun ve Anayasa, Anayasa Mahkemesi'ne takdir hakkı tanımamıştır. Bu kadar açık hükmün ihlali olursa, zati Türkiye'de seçim güvenliği diye hiçbir şey kalmaz" diye konuştu.

0 yorum:

Yorum Gönder

reklam yeri
 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India
online kişi acaip's Profile on Ping.sg