reklam

8 Nisan 2014 Salı

Bedelli askerlik mi geliyor

Daha önce yaş hududunun 30 olması ve belirlenen fiyatın fazla olması sebebiyle istenilen sonuç elde edilemedi ve bedelli askerlik ihtiyacı devamlı gündemde tutuldu.

Gün içerisinde Ulusal Koruma Bakanı İsmet Yılmaz'ın, Askeri Kanunu'nun aktüellenmesi ile beraber yaklaşık 100 maddelik kanunun yakın bir zamanda Meclis'e sunulacağını açıklamasının ardından, bedelli askerlik bekleyen yüzbinlerce kişi büyük coşku yaşadı.

BU DÜZENLEMEDE BEDELLİ ASKERLİK VAR MI?

Savunma Bakanı ismet yılmaz'ın bedelli askerlik için "Nisan ayında gelecek torba kanunda Genelkurmay'ın görüşünü alırız" demesi ve beklenen ayın gelmesi üzerine bedelli askerlik bekleyen yüzbinler harekete geçti.

Bedelli askerlik bekleyenler Genelkurmay'a Türkiye'nin farklı şehirlerinden örgütlü olup mektup gönderdiler.

Gönderilen mektuplarda maddi ve manevi zorunluluklar nedeni ile askerlik görevini yerine getirememiş gençlerin hikayesi var.

Konu konusunda görüştüğümüz "Bedelli Platformu" sözcüsü Ali Deniz şunları söyledi;

"Sayın Başbakanımız seçim öncesi ulusal isteme sahip çıkılması çağrısında bulunmuştu, biz gençler de bu çağrıya uyduk ve ulusal isteme sahip çıktık, bizler başbakanımıza sonsuz güveniyor ve sorunumuzun çözüleceğine inanıyoruz.

Bedelli askerlik konusunda bir kamuoyu araştırma firmasına çalışma yaptırdık. Bu hafta içerisinde neticelerini alıp basın ile paylaşacağız. Aynı zamanda sonuçları paylaşmak ve tekrardan içinde bulunduğumuz vaziyeti aktarmak üzere TBMM'ye ziyarette bulunacağız. Ayrıca bugün sayın Bakanımız İsmet Yılmaz'ın izah ettiği değişikliklerde Bedelli askerlik konusunda de bir tertip etmenin olacağına inanıyoruz"

Recep İKİZ

0 yorum:

Yorum Gönder

reklam yeri
 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India
online kişi acaip's Profile on Ping.sg