reklam

8 Nisan 2014 Salı

Twitter vergi verecek, ofis açacak

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Twitter temsilcilerinin, Türkiye'de büro açmaları dair TİB ve BILGI TEKNOLOJILERI VE ILETIŞIM KURUMU yetkilileri ile görüşmek için bu ay ortalarında Türkiye'ye geleceklerini bildirdi.

Elvan, Meclis'te gazetecilerin, "Türkiye Barolar Birliği'nin Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun Youtube'a ulaşımın engellenmesinin kaldırılması için Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı ferdi başvuruyu" sormaları üzerine, Anayasa Mahkemesi'ne şahsi müracaat hakkının, yargı süreci bitirdikten sonra sözkonusu olabildiğini söyledi.

Bakan Elvan, "Ama şu anki uygulama, yargı süreci bitirmeden böyle bir karar verilmesi sözkonusu oldu. İkincisi de İçtüzük'te inşa edilen değişiklik... Bir Gün Önce Bülent bey bahsetmişti. Normalde böyle bir müracaat geldiği vakit bir maaş müddet var. Adalet Bakanlığı'ndan görüş soruluyor, o görüş geliyor, o görüşten sonra bir değerlendirmede bulunuyor. O müddet de uygulanmadı" dedi.

"Yotube ve Twitter'ın burada temsilcileri var. Türkiye'de büro açmalarının sizin bakanlığınız üzerinden mi olması gerekiyor?" sorusu üzerine Elvan, "Gelecekler. Twitter, TİB ve BTK'ya gelecek, görüşecekler arkadaşlarla. Müzakereler devam ediyor" dedi.

Elvan, bir gazetecinin "ofis açılması konusu" sözleri üzerine, "Hepsi görüşülecek. Nisan ayı ortalarında gelecekler" diye konuştu.

0 yorum:

Yorum Gönder

reklam yeri
 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India
online kişi acaip's Profile on Ping.sg