reklam

8 Nisan 2014 Salı

Samsun Belediyesi'ndeki yolsuzluk davasında 3 kişiye hapis

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde sahte vesikalarla yolsuzluk yaptıkları iddia edilen 6 kişiden 3'ü, çeşitli mapus ve para cezalarına mahkum edildi.

Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, 2012 seneyin kasım ayında Büyükşehir Belediyesi Makine İkmal Bakım ve Restorasyon Daire Başkanlığı'nda sahte belge düzenleyerek yolsuzluk yaptıkları iddiasıyla tutuklanan, belediyede sözleşmeli çalışan Mehmet T, belediyenin iş yaptığı firmaların sahipleri Mustafa G. ve Hüseyin H. ile vakalarla alakaları bulunduğu iddia edilen tutuksuz sanıklar Ömer H, Ahmet Caner Y. ve Fahri F'nin yargılanmalarına devam edildi.

Duruşmaya, tutuklu sanıklar ile tutuksuz maznunlardan Ömer H. ve Ahmet Caner Y. ile tarafların avukatları katıldı.

Duruşmada söz meydana gelen maznunlardan Mehmet T, pişman meydana geldiğini belirterek, "Mustafa ve Hüseyin'in yönlendirmesiyle gerçekleştirdiğim tüm filleri ve isimi geçenlerle aramızdaki para transferini detaylı olarak tüm yetkililere anlattım. Yaptıklarımdan ötürü pişmanım" dedi.

Diğer sanıklar da beraatlarını talep etti.

Kararını izah eden mahkeme heyeti, tutuklu maznunlardan Mehmet T'yi, "kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği" suçundan 5 yıl 10 ay, "nitelikli dolandırıcılık" suçundan da 5 yıl 10 ay hapis, ayrıca 1 milyon 983 bin 320 lira adli para cezasına mahkum etti. Heyet ayrıca Mehmet T'yi 7 yıl müddetle memuriyetten men etti.

Heyet, Mustafa G. ile Hüseyin H'nin "azmettirmek suretiyle kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliğine iştirak" suçundan 5'er yıl, "nitelikli dolandırıcılık" suçundan da 5'er yıl hapsine hükmetti. Ayrıca Mustafa G. 1 milyon 150 bin, Hüseyin H. de 825 bin lira adli para cezasına çarptırıldı.

Tutuksuz maznunların ise beraatına karar verildi.

Mahkeme kurulu henüz sonra tutuklulukta geçirilen sürelerini göz önüne alarak tutuklu maznunları tahliye etti.

0 yorum:

Yorum Gönder

reklam yeri
 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India
online kişi acaip's Profile on Ping.sg