reklam

8 Nisan 2014 Salı

Paralel yapıya operasyon: 9 polise gözaltı

Adana'da "yasa dışı dinlemelere" yönelik soruşturma kapsamında 2 emniyet müdürü ile istihbarat şubesinde görevli 5 polis memuru ve 1 emekli polis memuru gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, kanun dışı dinlemelere yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde Adana'da sabah saatlerinde çalışma başlatıldı.

Güvenlik güçlerinin aralarında bir takım emniyet mensuplarının ikametlerinin de bulunduğu çeşitli adreslerde arama yaptığı, henüz önce istihbarat şube müdürü olarak görev yapan biri 2. sınıf, ötekisi 3. sınıf iki emniyet müdürü ile istihbarat şubesinde görev yapan 5 polis memuru ve 1 emekli polisin tutuklandığı belirtildi.

Gözaltına alınan emniyet üyeleri Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından getirildikleri Adli Tıp Birimi'nde sağlık muayenesinden geçirildi.

Yasa dışı dinlemelere yönelik gazetelerde çıkan haberlerin ihbar kabul edildiği ve dinlenen bir takım kişilerin yakıntıları üzerine çalışma yürütüldüğü öğrenildi.

1 MÜDÜR HENÜZ GÖZALTINA ALINDI

Yasa dışı telefon dinlemelerine yönelik Adana Emniyet Müdürlüğü'nde kurulan özel ekibin Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün desteğiyle yaptığı operasyon kapsamında Emniyet Müdür Yardımcısı Halil Dağ da gözaltına alındı. Böylece tutuklanan polis sayısı 9'a yükseldi. Gözaltına alınan polis memurlarından birinin de kadın olduğu belirtildi. 17 Aralık ameliyatı ardından Kaçakçılıktan Mesul Emniyet Müdür Yardımcılığı görevinden Güvenlikten Mesul Emniyet Müdür Yardımcılığı'na atanan Halil Dağ, henüz sonra Adana'daki Kemal Serhadlı Polis Meslek Yüksek Okulu'na Öğretmen Müdür Yardımcısı olarak atanmıştı.

Adana'da kanun dışı dinleme operasyonu

- Gözaltına alınan biri emekli 8 emniyet mensubunun işlemleri sürüyor

Yasa dışı dinlemelere yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan biri emekli 8 emniyet mensubunun işlemleri sürüyor.

Edinilen bilgiye göre, Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde ikametlerinde arama inşa edilerek tutuklanan polisler, Adli Tıp Birimi'nde sağlık muayenesinden geçirildikten sonra Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Gözaltındaki 2. Sınıf Emniyet Müdürü İsmail Bilgin, 3. Sınıf Emniyet Müdürü Ertuğrul Yetkin ile aralarında bir komiserin de bulunduğu henüz önce istihbarat şubesinde görev yapmış 1'i kadın, 1'i emekli 6 polisin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

2. Sınıf Emniyet Müdürü Bilgin, istihbarat ve terörle mücadele şube müdürlüklerinden mesul emniyet müdür yardımcısı iken 20 Ocak'ta sosyal hizmetler ve polisevinden mesul emniyet müdür yardımcılığına atanmış, henüz sonra Kemal Serhadlı Polis Meslek Yüksek Okulu'nda öğretmen emniyet müdürü olarak görevlendirilmişti.

Daha önce İstihbarat Şube Müdürü meydana gelen 3. Sınıf Emniyet Müdürü Yetkin ise görev değişiklikleri kapsamında bir müddet önce Evrak ve Arşiv Şube Müdürlüğü'ne atanmıştı.

0 yorum:

Yorum Gönder

reklam yeri
 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India
online kişi acaip's Profile on Ping.sg