reklam

11 Nisan 2014 Cuma

31 şehirde operasyon yapılacak iddiası

İlk tespitlere göre 31 il ve ilçede çok sayıda bürokrat ve askeri yetkili dinlendi. Güvenlik kaynakları Kırklareli, Erzincan, Mersin, Konya ve Trabzon'da düğmeye basılacağı sinyalini verdi.

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 169. yıldönümü dolasıyla ATO Congresium'da tertip eden merasime katılan İçişleri Bakanı Efkan Ala, tören nihayetinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Adana'da usülsüz dinlemelerle alakalı soruşturma kapsamında geçtiğimiz günlerde gözaltına alınanlara ilişkin bir sual üzerine Ala, 'Adana'da 6 kişi tutuklandı. Bunlar illegal dinlemelere ilişkin soruşturmalarda elde edilen sonuçlar. Bizim bu tür faaliyetlere ilişkin zati adli ve idari soruşturmalar devam ediyor. İdari soruşturma yönünden de şu ana kadar 150'ye yakın görevli, görevden uzaklaştırıldı. Dolayısıyla soruşturmalar sonucunda elde edilen delililere göre işlemler yapılmaktadır. Bunun bazıları adli işlem oluyor, bazıları idari işlem oluyor, bazısı hem adli, hem idari işlem oluyor. Onun için soruşturmalar, işlemler devam ediyor' dedi. Ala, 'Diğer şehirlerde de benzer soruşturmaların başlaması muhtemel mi ?' sorusuna, 'Var zaten. Soruşturmalar var. Nerede usülsüz, yanlış dinleme olmuşsa orada soruşturma var. Şu anda 180'i aşkın soruşturma devam ediyor' yanıtını verdi.

4 MÜDÜR İDDİASI

Ankara'da 4 polis müdürünün ifadesinin alındığı iddiasının ise doğru olmadığını belirten Ala, 'Sonuçta Adana'da yürütülen ama buna ilişkin İstanbul'da da, Ankara'da da ara ara ifadelere başvuruluyor. Hem müfettişler başvuruyor. Bazen müfettişler görevden uzaklaştırıyor, bazen adli makamlar soruşturma yürütüyor. O bakımdan medyaya spesifik yanlış bilgiler gelebiliyor' ifadelerini kullandı. Ala, MİT TIR'larının durdurulmasına ilişkin yürütülen 'casusluk' soruşturması kapsamında henüz önce serbest bırakılan, ancak evvelki gün gözaltına alınan 2 askerle alakalı olarak ise şunları söyledi:

HER TEDBİR ALINACAK

'Soruşturma sürüyor. Serbest bırakılma bir soruşturmanın devam etmediği anlamına gelmez ama gözaltına alınma da kesinlikle suçlu oldukları anlamına gelmez. Soruşturmanın seyri itibariyle bazen görevden uzaklaştırma, bazen gözaltına alınma tedbirleri uygulanabilir. Ama soruşturma, yargılama bitirdikten sonra karar verilir. Doğal bazılarına idari yaptırımlar oluyor. Meslekten çıkarma önerileri yapılabiliyor ya da çeşitli disiplin cezaları öngörülüyor, talep ediliyor. Onlar disiplin kurullarında görüşülüyor. Ben idari soruşturmaları doğal bilirim ama o da gizlidir. İnsanları baştan suçlu duyuru etmemek gerekir.'

0 yorum:

Yorum Gönder

reklam yeri
 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India
online kişi acaip's Profile on Ping.sg