reklam

11 Nisan 2014 Cuma

Dosya masrafı iade edilecek

Bankaların aldığı ücret ve komisyonlara ilişkin taslağa reaksiyonlar sürerken, Bankacılık Aranjman ve Denetleme Kurumu'na (BDDK) cevap vasfında 3 önemli karar geldi. Mahkeme, tüketiciden alınan dosya ve yapılandırma fiyatı için 'iade' kararı verirken, "Bu iyi niyet kaidelerine aykırıdır. Banka bu kalemleri zaruri masraf olarak gösteremez" uyarısında bulundu. Kredi kullanan yurttaşlardan dosya masrafı ve yapılandırma fiyatı altında para meydan bankalara yönelik 3 önemli karar çıktı.

Ankara Sincan 2'nci Tüketici Mahkemesi, tüketiciden dosya masrafı adı altında alınan 750 liranın iadesine karar verdi. Kararda, "Müzakere edilmeden sözleşmeye eklenen hüküm kabul edilemez" denildi.

TÜKETİCİ HAKLI

Yine Ankara'da bir tüketici, bin 158 lira yeniden yapılandırma ücretini hakem kurulu kararı ile geri aldı. Takiye Erdem adlı tüketici, konut kredisini yapılandırırken tahsil edilen 701 liranın iadesi için hakem kuruluna başvurdu. Heyet, inşa edilen işlemin legal olmadığına karar verdi.

Hazal ATEŞ

0 yorum:

Yorum Gönder

reklam yeri
 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India
online kişi acaip's Profile on Ping.sg