reklam

11 Nisan 2014 Cuma

Moody's, Türkiye'nin kredi notunu düşürdü

Uluslararası Kredi derecelendirme kuruluşu, Türkiye'nin kredi notunun görünümünü durağandan negatife çevirdi. Inşa Edilen açıklamada Türkiye'nin Baa3 seviyesindeki devlet tahvili notu ise mevcut seviyesinde onaylandı.

Açıklamada Moody's'in görünümü değiştirme hükmünde etkili meydana gelen unsurlar söyle açıklandı: "Yerli ve yabancı yatırımcının güvenini etkileyen artan politik belirsizlik ve dünyada azalan likidite, ülkenin dış finansman pozisyonu üzerinde baskı oluşturuyor.

Bu bağlamda GSYH artışının kısa vadeli görünümündeki yavaşlama, orta vadeli büyüme trendine yönelik belirsizliklerin büyümeyi güçlendirecek reformların azalması olasılığına bağlı olarak artması ve içerideki politik karmaşanın politik ortamı henüz belirsiz hale getirmesi"

Moody's Türkiye'nin Baa3 seviyesindeki notunun onaylanmasını ise şu nedenlere bağladı; Hükümetin kuvvetli mali ölçütleri, ki bunlar nihai yıllarda borçların GSYH'ye oranını düşürdü, borçların içindeki döviz borçlarının ağırlığının azalması ve borçların vade yapısının uzaması. Türkiye ekonomisinde yaşanan güçlenme, bilhassa büyüklük, varlıklılık ve ekonomik çeşitlenme konusundaki gelişmeler, ki bunlar aynı kategorideki diğer ülkelere kıyasla henüz kuvvetli durumda.

0 yorum:

Yorum Gönder

reklam yeri
 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India
online kişi acaip's Profile on Ping.sg