reklam

11 Nisan 2014 Cuma

ALS sınava giriş belgeleri yayında

DUYURU

(11 Nisan 2014)

2014 Askeri Liseler ile Bando Astsubay Hazırlama Okulunda Öğrenim Görecek Öğrencileri Seçme Imtihanı (2014-ALS): Sınava Giriş Belgelerinin Edinilmesi

20 Nisan 2014 tarihinde yapılacak Türk Silahlı Kuvvetleri Askeri Liseler ile Bando Astsubay Hazırlama Okulunda Öğrenim Görecek Öğrencileri Seçme Sınavı'na (2014-ALS) başvuran adayların, imtihanlara girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, imtihana girecekleri yer bilgisini gösteren Imtihana Giriş Belgelerini T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden edineceklerdir. Vesikanın üzerinde adayın imtihana gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile adayın fotoğrafı bulunacaktır. Belge üzerinde adayın fotoğrafı bulunması zorunludur. Adaylar, bu belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraf olmasına özen göstermelidirler. Adaylar internetten edinecekleri bu belgelerinin renkli veyahut siyah-beyaz çıktılarını sınav günü yanlarında bulundurmak zorundadır. Vesikanın ön ve arka yüzünde ÖSYM'nin tespit edildiği bilgiler dışında rastgele bir yazı, resim, işaret vb. bulunmamalıdır. Sınava Giriş Belgesi'ni (fotoğraf görünür bir şekilde) yanında bulundurmayan adaylar imtihana alınmayacaktır. Adayların imtihana girecekleri binayı sınav gününden önce görmeleri y ararlarına olacaktır. Adaylara Imtihana Giriş Vesikası gönderilmeyecektir.

Adayların imtihana girebilmeleri için Sınava Giriş Belgesinden başka fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgelerini de yanlarında bulundurmaları zorunludur. Nüfus cüzdanı, pasaport, zaruri askerlik görevini ifa eden er/erbaşlar ile askeri öğrenciler için askeri kimlik vesikası (Bu özel durum, muvazzaf askerler için geçerli değildir.), Türk vatandaşlığından müsaade ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Pembe/Mavi Kartlar özel kimlik vesikası olarak kabul edilir. Bunların dışındaki, şoför belgesi, meslek kimlik kartları vb. diğer tüm belgeler imtihana giriş için geçerli belgeler sayılmayacaktır. Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olmalı, adayın sınav görevlilerince kolaylıkla tanınmasını sağlayacak güncel bir fotoğrafı ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun müddeti geçerli olmalıdır. Üzerinde soğuk damga, güncel bir fotoğraf veya T.C. Kimlik Numarası yer almayan nüfus cüzdanları ile geçerlilik müddeti bitmiş pasaport kabul edilmeyecektir. Bu belgelerini eksiksiz olarak yanında bulundurmayan bir aday, mazereti ne olursa olsun, imtihana alınmayacaktır; imtihana alınsa bile imtihanı geçersiz sayılacaktır.

Nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında T.C. Kimlik Numarası, soğuk damga veya güncel bir fotoğrafı yer almayan adayların, kimlik vesikası nedeniyle imtihanda bir hak kaybına uğramamaları, mağduriyet yaşamamaları için sınav kaidelerine makul kimlik belgelerini edinerek imtihana girmeleri gerekmektedir.

Adaylara ve kamuoyuna duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

0 yorum:

Yorum Gönder

reklam yeri
 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India
online kişi acaip's Profile on Ping.sg