reklam

11 Nisan 2014 Cuma

Moğolistan ile vizeler kaldırıldı

Türkiye ve Moğolistan arasında imzalanan anlaşma gereği, her iki ülke yurttaşlarının 30 güne kadar karşılıklı seyahatleri için vize mecburiyeti kaldırıldı.

Dışişleri Bakanlığı tarafından inşa edilen açıklamada, 10 Ekim 2013'de Ankara'da imzalanan ve her iki ülke yurttaşlarının pasaport türüne bakılmaksızın karşılıklı olarak 30 günlük vizesiz seyahatlerde bulunabilmelerini öngören "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Moğolistan Hükümeti Arasında Yurttaşlarının Karşılıklı Seyahatine İlişkin Anlaşma"nın 12 Şubat 2014 tarih ve 2014/5993 sayılı Kabine Kararı ile onaylandığı ve alakalı kararları gereği bugün yürürlüğü girdiği belirtildi.

Açıklamada, paktın Türkiye-Moğolistan ilişkilerinin gelişimine katkıda bulunacak nihai derece önemli bir adım olduğu değerlendirilirken, "Son yıllarda karşılıklı üst seviye ziyaretlerle ivme kazanan politik ilişkilerimizin somut bir yansıması meydana gelen karşılıklı vize muafiyeti, tarihi yakın bağlarımızın bulunduğu Moğolistan ile insani ve ticari ilişkiler başta olmak üzere her meydanda ilişkilerimizi henüz da geliştirecektir" denildi.

0 yorum:

Yorum Gönder

reklam yeri
 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India
online kişi acaip's Profile on Ping.sg