reklam

11 Nisan 2014 Cuma

Maliye uzmanlarından lojman raporu

Aysel ALP

Maliye Uzmanları Derneği bünyesinde kurulan Maliye Araştırmaları Merkezi'nin hazırlıklarını sürdürdüğü Kamu Konutları/Lojmanlar başlıklı raporda, lojman sisteminde inşa edilen yanlışlar, adaletsizlikler ile çözüm önerilerinin yer alması bekleniyor.

Maliye Uzmanları Derneği, üyeleri ve akademisyenler vasıtasıyla Maliye siyaseti ve kamu mali idarenine ilişkin sorunları tespit etmek ve analiz eder geliştirmek, araştırmalar inşa ederek kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla Maliye Araştırmaları Merkezi kurdu.

Maliye Uzmanları Derneği yönetimi, dernek olarak da kamuoyunu bilgilendirmek için henüz önce 'ombudsmanlık' ve 'yeni anayasada yer alması gereken mali hükümler' başlıklı iki çalışma yaptıklarını anımsattılar. Ancak bu tür çalışmalara henüz müessesesel bir nitelik kazandırmak için Araştırma Merkezi oluşturduklarını belirterek, "Benzeri araştırma merkezileri ağırlıklı biçimde üniversite ya da sivil toplum örgütleri bünyesinde teşekkül ediyor. Böyle bir merkezin kamuda çalışan uzmanların aza olduğu bir dernek bünyesinde meydana gelmesinin bir takım kısıtları olacağının bilincindeyiz. Ancak bir takım teknik konularda polemiklerden uzak biçimde kamuoyunun sıhhatli biçimde bilgilendirilmesini hedefliyoruz. Kamu mali idaresinin omurgasını oluşturan Maliye Uzmanlarının yanısıra akademisyenler ve diğer kariyer meslek mensuplarının da çalışma ve raporlarını Merkez Aracılığı ile yayınlayacağız. Haz ırlayacağımız raporların önemli bir boşluğu dolduracağına inanıyoruz" dediler.

Maliye Uzmanları Derneği Maliye Araştırmaları Merkezi'nce hazırlanan ilk raporun "Kamu Konutları/Lojmanlar" başlıklı olacağı belirtilirken, sonraki evrede bütçe, gelir politikaları, mali disiplin, kamu hesapları, karapara aklama ve terörün finansmanı, kamu taşınır ve taşınmaz malları yönetimi, mali istatistikler gibi üst başlıklarda mesleksel ve akademik içerikli çeşitli raporların hazırlanması ve kamuoyu ile paylaşılması planlanıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

reklam yeri
 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India
online kişi acaip's Profile on Ping.sg