reklam

11 Nisan 2014 Cuma

Araç sahiplerine lastik tavsiyesi

Federasyon Başkanı Fevzi Apaydın tarafından inşa edilen yazılı açıklamada, 1 Nisan bakımından kış lastiği takma zorunluluğunun kalktığına dikkat çekilerek, bu tarih itibarıyla yazlık lastiğin takılmasının araç sahiplerinin menfaatine olduğu kaydedildi. Açıklamada özetle şöyle denildi:

"Yaz lastiklerinin artı 7 derecenin üstündeki sıcak hava koşullarında, kuru ve ıslak tabanda henüz kısa fren mesafesi sağlamaktadır. Havalar ısındığında kış lastiği kullanıyor olmak; güvenlik ve konfordan feragat etmeniz anlamına gelirken, yakıt tüketimini de artırıyor. Lastikler binek otomobillerde yüzde 20 oranında yakıt tüketimine tesir ediyor. Yaz lastiklerinin dönme direncinin kış lastiklerine nispeten henüz düşük olması, henüz az yakıt ve henüz az aşınma anlamına geliyor. Kontrollü hızlanma ve ani frenlemenin sürüş güvenliği kadar yakıt tüketimi için de çok ehemmiyeti vardır. Araç bakımlarının düzenli olarak inşa edilmesi gerektiğini hatırlatıyor, yumuşak bir sürüş tarzı benimseyerek, ani hızlanma ve frenlemelerden kaçınarak, araç klimasını dikkatli kullanmak ve gerekmedikçe elektrikle çalışan cihazların kapatılması dair da dikkatli olmak gerekiyor."

0 yorum:

Yorum Gönder

reklam yeri
 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India
online kişi acaip's Profile on Ping.sg