reklam

12 Nisan 2014 Cumartesi

2023'e kadar 700 milyar dolarlık yatırım yapılacak

Başbakan Erdoğan'ın 'çılgın proje' olarak nitelendirdiği Kanal İstanbul için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Konuyla alakalı nihai izah Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'dan geldi. İstanbul'da tertip eden Uluslararası Yatırımcılar Doruğu sonrasında gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Yılmaz, Kanal İstanbul'un altyapısını oluşturduklarını ve bu konuda yakın zamanda somut adımlar atacaklarını söyledi.

SUKUK KULLANILABİLİR

SPK Başkanı Vahdettin Ertaş ise, Kanal İstanbul Projesi'nin finansmanında sukuk kullanılıp kullanılmayacağıyla bir sual üzerine, "Sukukun hem kamu, hem özel şirketler tarafından kullanılması için beş ayrı sukuk düzenledik. Kanal İstanbul projesini kazananlar zati özel firmalar olacak. O firmalar SPK'dan müsaade alarak sukuk çıkarabilirler. Mevzuat olarak buna hazırız. Biz sukukla alakalı aranjman yaparken Kalkınma Bakanı ile de görüştük. Yani sukuk kullanılmasına ilişkin aranjman hazır" dedi. Projenin güzergahı ile alakalı ise alternatifler üzerinde çalışıldığı ve revizyona gidelebileceği ifade ediliyor.

2018 YILINA KADAR 250 MİLYAR DOLAR YATIRIM YAPACAĞIZ

Yılmaz, 2014-2018 seneleri arasında kamu olarak 250 milyar dolarlık bir yatırım hacmi öngördüklerini söyledi. Bu dönem, 2023 seneye kadar uzatıldığında ise yaklaşık 700 milyar dolarlık bir yatırım hacmi öngördüklerini altını çizen Yılmaz, aynı dönemde bu tutarlara ilave olarak 200 milyar dolarlık kamu-özel sektör işbirliği modeliyle projelerin gerçekleştirileceğini düşündüklerini kaydetti.

0 yorum:

Yorum Gönder

reklam yeri
 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India
online kişi acaip's Profile on Ping.sg