reklam

12 Nisan 2014 Cumartesi

Meclis'te şifreli ziyaret dönemi

ÖNDER YILMAZ

TBMM Genel Sekreterliği, güvenlik paketini iktidar ve muhalefet partileri grup yönetimlerine bir gün önce iletti. Parti grup yönetimleri pazartesi günü bir araya gelerek bu tedbirleri ele alacak.

Gruplara iki teklif getirildi

Üzerinde anlaşılan önlemler salı günü Parlamento grup toplantılarında milletvekillerine yazılı olarak dağıtılacak.

TBMM Başkanlığı, grup toplantılarına girişler için iki alternatifli teklif hazırladı. İlk öneriye göre grup toplantılarına grup başkanvekillerinin imzasıyla gönderilecek listede isimi olanlar ziyaretçiler alınacak. Milletvekilleri ziyaretçi isimlerini grup başkanına onaylatacak, liste bir gün önce Parlamento Başkanlığı'na gönderilecek. Ziyaretçiler saat 10.00'dan önce ana binaya alınmayacak.

İkinci öneride başkanvekillerinin yanı sıra ziyaretçi listesi milletvekili imzasıyla da hazırlanabilecek. TBMM Başkanlığı'nın teklif paketindeki diğer 9 önlem ise şöyle sıralandı:

- Yerleşkede bulunan binalar için farklı renkte giriş kartları düzenlenecek ve giriş kartları o bina dışında kullanılamayacak. Ziyaretçiler, yalnizca kartın geçerli olduğu binaya alınacak.

- Ziyaretçiler, her gün buluşma ile alınacak. Milletvekillerine ziyaretçi programı için şifre verilecek ve program üzerinden ziyaretçi kaydı yaptırılacak.

- Ana binaya yalnizca genel başkanlar, Başkanlık Divanı mensupları ve grup başkanvekillerinin ziyaretçileri alınacak.

- Kulislere ve kulis bahçelerine ziyaretçi ve savunma alınmayacak. Milletvekili danışmanları ise yalnizca kısa müddetli giriş yapabilecek.

- Güvenlik Yönetmeliği gereği Genel Kurul'un çalışmaya başlamasından bir saat önce, Genel Kurul'un çalışmadığı mesai günlerinde ise saat 17.00'de ziyaret sona erecek.

Kartsız girişlere müsaade yok

- Kapılarda kartsız, kontrolsüz girişlere müsaade verilmeyecek.

- Ziyaretçilerin özel araçları kampüse alınmayacak. dikmen girişindeki otoparka park etmeleri istenecek.

- 7 bin 11 araç giriş kartı ile 9 bin 868 serbest giriş kartı gözden geçirilecek. Gereksiz görülen kartlar iptal edilerek azaltılacak.

- Basın toplantısı salonuna ziyaretçi alınmayacak.

0 yorum:

Yorum Gönder

reklam yeri
 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India
online kişi acaip's Profile on Ping.sg