reklam

12 Nisan 2014 Cumartesi

Muhtar bankaları dize getirdi

İzmir'in Narlıdere ilçesinin Huzur Semti Muhtarı Mehmet Sert, bankalara toplu savaş açtı. Bin yurttaşa 10 yıl boyunca ödediği senelik kredi kartı aidat fiyatlarını geri aldıran muhtarı, bankaların açtığı karşı davalar da durduramadı. Vatandaş için sonuna kadar mücadele eden ve mahalli seçimlerde yine seçilen muhtar, gönüllü avukat takviyesi sağlayarak vatandaşın bu davaların da üstesinden gelmesini sağladı.

1 milyon lira ödetti

Yargıtay'ın tüketicinin ödediği senelik kredi kartı aidatını 10 seneye kadar geriye dönük almasına olanak sağlayan kararı iki yıl önce Huzur semti Muhtarı Mehmet Sert'i harekete geçirdi. Sert, mahalledeki her apartmana ilan astı. Vatandaşları bu paraları alabilecekleri dair tek tek bilgilendirdi. Ardından taşıt, konut ve tüketici kredilerinden bankaların aldığı komisyonlara karşı savaş açtı. Vatandaşın müracaatlarını Narlıdere Kaymakamlığı Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'ne ileten Sert, tüm başvuruların geri dönüşümünü sağladı. Ünü dağılınca şehrin dört bir yanından hatta il dışından bile muhtara başvuru oldu. Sert, liderlik yaptığı bu iş sayesinde, bankaların, yurttaşa toplam 1 milyon lira ödenmesini sağladı.

Bütün davaları kazanacağız

Bankaların, Tüketici Hakem Kurulu kararlarının iptali için dava açması üzerine vatandaşın korkup pes etmemesi için çalışan muhtar Sert, gönüllü bir avukat buldu. Vatandaştan da toplu vekalet alarak, hukuk mücadelesine giren Sert, bankaların açtığı 300 davadan 100'ünü kazandıklarını belirtti. Sert, "Diğer davalar sürüyor. Hepsini kazanacağımıza eminim. Kapımız tüm mağdur vatandaşlarımıza açık" dedi.

SEZEN ÜNÜVAR

0 yorum:

Yorum Gönder

reklam yeri
 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India
online kişi acaip's Profile on Ping.sg