reklam

12 Nisan 2014 Cumartesi

Özel hastanelere ayrıntılı fatura şartı

Sağlık Bakanlığı Özel Hastaneler Yönetmeliği'nde değişikliğe gitti. Özel hastanelere fatura veya fişlerin ekinde fiyatı ne olursa olsun verilen tüm hizmetlerin dökümünün yer alması koşulu getirildi. Önceden 100 liranın altındaki ödemelerde detaylı fatura istek doğrultusunda veriliyordu.

"VERGİ GİZLENİYOR"

İdari manada da SGK, haksız para meydan özel hastanelere ceza verebilecek. Bu ceza ilk seferde uyarı olacak. İkincisinde ivedi hizmetler hariç 10 günlük kapatılacak. Tekrarlanması halinde ise cezalar ruhsat iptaline kadar varabilecek. Hasta Hakları Aktivistleri Derneği Başkanı Orhan Demir, fatura dair suistimal yaşandığını öne sürdü.

Demir, "Özel hastaneler vatandaştan alınan haksız paranın ortaya çıkmasını istemiyor ve vergi kaçırıyorlar. Fatura vermediğinde sağlık kurumu toplamda yüzde

28 oranında vergiyi devletten gizliyor. Vatandaştan alıyor fakat faturalandırılmadığı için devlete ödenmiyor" ifadelerini kullandı.

NESRULLAH SONAY

0 yorum:

Yorum Gönder

reklam yeri
 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India
online kişi acaip's Profile on Ping.sg