reklam

12 Nisan 2014 Cumartesi

İçten: Dicle Üniversitesi Rektörü 'paralel yapıya' hizmet diyor

Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, evvelki gün türban takan ve 'Türkiye'nin ilk türbanlı rektörü' meydana gelen Diyarbakır Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç ile üniversite yönetimine, tertip ettiği basın toplantısında ağır suçlamalarda bulundu.

Kendisinin hiç bir cemaata irtibatı olmadığını yalnizca AK Partili meydana geldiğini belirten İçten, 'paralel yapının şerefsiz, alçakça, namuzsuzca saldırdığını' öne sürdü.


Türbanlı ilk rektör
.

''MAAŞLARIN YÜZDE 15-20'Sİ F TİPİ ÖRGÜTÜME HARAÇ OLARAK VERİLDİ Mİ?''

Rektör Prof.Dr. Saraç ile üniversite yönetimini istifaya çağrı eden İçten, şöyle dedi:
"Diyarbakır'da F tipi örgüt, vakıf üniversitesi kurdular. Buradan bütün Diyarbakır'a sesleniyorum, lütfen bu konuyla ilgili kamuoyu oluşturun. Dicle Üniversitesi'nin devletin verdiği ödenekleri nasıl kullandıklarını biliyoruz. Jale hanım geldikten sonra üniversiteye Diyarbakırlıların dışında 80 şehirden ithal bir sürü personel getiriyorlar. Ama bunlara ne diyorlar biliyormusunuz, bak kardeşim ben seni getiriyorum maaşının yüzde 15-20 ne koparırsa F tipi örgütüne haraç olarak verildi mi? Kimlerin aylıkları kesildi. Kaç tane öğretim görevlisi görevdeyken görevden alındı, uzaklaştırıldı."

65 MADDELİK İDDİALAR

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, 65 maddelik 'Dicle Üniversite rezaletleri' başlığında hazırladığı iddiaları da açıkladı.

İçten'in iddialarından bazıları şöyle:
"Devletin verdiği ödenekler Dicle Üniversitesi tarafından nasıl ve nerelere kullanıldı? Devlet ihale yönetmeliklerine uyuldu mu, yoksa öneri ve davetiye usulü ilemi ihaleler yapıldı? Inşa Edilen ihaleler hangi firmalara verildi? Bu firmaların sahipleri kimlerdir? Devletin üniversiteye tahsis ettiği araziler, gayrimenkuller hangi firmalara peşkeş çekildi? Bunlar hep aynı isimlere mi verildi? Rektör Jale hanım geldiğinden bu yana kaç kadro tahsis edildi? Tahsis edilen bu kadrolarda kaç tane haşhaşi vardır?

Rektör hangi cemaatin elamanı? Şayet F tipi Pelsilvanya'nın buyruğunda değilse öyleyse şu sorulara yanıt versin? Kaç öğretim azasi görevlerinden ayrıldı? Neden ayrıldı? Yoksa bunlar 'Pensilvanya'nın emrine giremem' diyenler miydi? Kaç tanesinin misyonuna nihai verildi? Kaç tanesi farklı üniversitelere (Çok kalifiye olmalarına rağmen) uzaklaştırıldı?Asıl genel sekreter varken ve Jale hanım tarafından imzalanarak atanmış biri varken, Sabri Eyigün tecrübe et korsan genel sekreter kim oluyor? Akademik kadrolar dağıtılırken inşa edilen imtihanlar öncesinde imtihana girecek kendi elamanlarına imtihandan bir iki gün önce sınav soruları dağıtılıp bilgiler verildi mi ? Hadi bakalım yok desinler ? Dicle Üniversitesi öneri ve davetiyeli işlerde Haşhaşiler örgütüne haraç talep etti mi ? Hangi firmalar bu örgüte haraç vermek zorunda kaldılar? 2007 dönemine ait üniversite hesapları Sayıştay tarafından incelemeye alı ndı sonuç olarak bir çok kalemde yaklaşık 200 milyon yani daha önceki rakamla 200 trilyon yolsuzluk tespit etmiş ve Sayıştay kamu zararının giderilmesi konusunda mevcut şu anki yönetime alakalılar ile ilgili ihtiyaç duyulan adli ve idari işlerin yapılmasını raporda istediği halde bu konu ile ilgili neden bir işlem yapılmadı? Yoksa bu para birilerinin himmet gecelerinde topladığı rakamlara bakıldığında bu bir çerez parası mı? Dicle Üniversitesi F tipi teşkilatın farklı üniversitelere doçentlik kazandırarak personel kaydırdıkları bir imalat merkezi mi?"

''900 AĞACI KİMLER, HANGİ MAKSATLA KESTİ?''

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, sorularının devamında 'çözüm sürecinde' üniversitede öğrenciler arasındaki çatışmalarda ve Türkiye'ye sıçrayan olayalarda üniversite yönetimin katkısı olup olmadığını sorarken bu süreçte 900 ağacın kimler tarafından seçim sürecine girerken hangi amaçla kesildiğini öğrenmek istedi.

''500 BİN TL HARAÇ VERİLDİ Mİ?''

İçten, "Artuklu Üniversitesi yıllar öncesinden risk alıp önderlik yaparken sizler yıllarca binlerce imza toplanmasına rağmen neden Kürtçe ve Zazaca bölümleri açmadınız? Kalkınma Ajansı üzerinden Dicle Üniversitesi ve öğretim görevlilerine ne kadar proje adı altında para aktarılmıştır. Bu paraların akıbeti ne olmuştur? 2011 yılında hastanenin temizlik ihalesi yapılmış ve ilk ihalede yüzde 9 ile onaylanmayan ihale ne hikmet ise ikinci ihalede yüzde 25 ile onaylanıyor. Bu onaylayan kişi kim? Ve bu onaydan dolayı F tipi örgüte 500 bin TL haraç verildi mi?" dedi.

0 yorum:

Yorum Gönder

reklam yeri
 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India
online kişi acaip's Profile on Ping.sg