reklam

12 Nisan 2014 Cumartesi

Cep telefonunuzu başucunuzda çalar saat olarak kullanmayın

Her evde önceden olduğu gibi bir çalar saat bulunması gereklidir." dedi.

Çağımızda elektromanyetik radyasyonun oluşmasına sebep meydana gelen teknolojik mahsulleri günlük yaşantımızda sıkça kullanmaya başladık. Uzmanlar bu cihazların kullanımı dair uyarıyor. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Medikal Onkoloji Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Murat Dinçer, "Yüksek gerilim hatları, TV ve bilgisayarlar, FM ve TV vericileri, mikrodalga fırınlar, mobil telefonlar, mobil telefon, baz istasyonları, kablosuz telefonlar, uydu antenleri, radar antenleri, bluetooth ve kablosuz internet, elektromanyetik işınım havuzunu oluşturmaktadır. Bu tür cihazları kullanırken dikkatli olmamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Cep telefonunun bir haberleşme aleti olduğunun unutulmaması gerektiğini belirten Doç. Dr. Dinçer konuşmasını şöyle tamamladı: "Gün boyu üzerimizde taşıdığımız telefonumuzdan akşam olup haneye geldiğimizde uzaklaşmamız gerekmektedir. Cep telefonunun gece yatarken başucunda bulundurulması ve çalar saat olarak kullanılması nihai derece yanlış bir tutumdur. Her evde önceden olduğu gibi bir çalar saat bulunması gereklidir. Çocukluğumun derinliklerinde, yemlerini gagalayan tavukların olduğu çalar saatler hala rüyalarımı süslüyor. Bizim çocuklarımız da çalar saat kullanmayı öğrenmeliler ve cep telefonu ile uyanmamalılar diye düşünüyorum. Sözlerimi cep telefonu çalar saat değildir, başucunuzda bulunmamalıdır, her haneye bir çalar saat gereklidir diyerek noktalamak istiyorum."

"BAZ İSTASYONLARININ FAZLALIĞINDAN RAHATSIZ OLMAYA GEREK YOK"

Baz istasyonlarının fazlalığından rahatsız olmanın gerekmediğini korunan Dinçer, "Baz istasyonu antenlerinin arka yüzlerinde, yukarıya veya aşağı yönlerde önemli sayılabilecek bir elektromanyetik işınım yoktur. Bu yüzden, çevresindeki binaların içinde ve yan yüzeylerindeki elektromanyetik meydan şiddeti normalde çok düşüktür. Baz istasyonlarının artmasıyla birlikte, her istasyonun üstlendiği iş hacmi azalır. Böylece aygıtlar asla tam kapasite ile çalışmak zorunda kalmaz. Bu da henüz az radyasyonun açığa çıkması anlamına gelir. Aslında buradan hareketle de baz istasyonu sayısının artışından da çok fazla rahatsız olmaya gerek yoktur." diye konuştu.

0 yorum:

Yorum Gönder

reklam yeri
 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India
online kişi acaip's Profile on Ping.sg