reklam

12 Nisan 2014 Cumartesi

Çocuğunuz kaybolursa bunları yapın

Son vakitlerde kaybolan çocukların artması üzerine ebeveynlere tavsiyelerde bulunan uzmanlar, "Kaybolduğunu düşündüğünüz anda çocuğunuzun arkadaşlarının ailelerini kontrol edin ve onlara çocuğunuzu aradığınızı söyleyin. Okulunu, kreşini veya yuvasını bilgilendirin. Arkadaşlarını ve komşularını kontrol edin. Şayet bunların hiçbirinden netice alamazsanız, polisi arayın. Rapor tutmasında ısrar edin ve dosya numarasını alın. Bu dosya numarası, ileride çok önemli olacaktır.

Çocuğunuzun arkadaşlarının ailelerinin listesini tekrar kontrol edin. En nihai kim, nerede çocuğunuzu görmüş, bunları öğrenmeye çalışın. Çocuğunuzun en nihai görüldüğü yerden aramaya başlayın. Çocuğunuzun en nihai ne giydiğini bilin. Şayet daha önceki çocukluk arkadaşlarınız veya asker arkadaşlarınız varsa, onlardan da yardım alın, çocuğunuzun dostları ile bağlantı kurabilirler. Bugün yapabileceğiniz işler için yarına kadar beklemeyin. Polisi arayıp, olayla alakalı gelişmeleri adım adım öğrenin. Yerel hizmet gruplarına başvurun. Evinizdeki telefona gelebilecek aramalar için daimi birisini bulundurun. Siz, dışarıyla meydana gelen telefon görüşmeleriniz için başka bir telefon kullanın. Yardım istemek için utanmayın ve tereddüt etmeyin, bu her ailenin başına gelebilir" dedi.

"ÖZEL KİMLİK KARTI OLSUN"

Çocukların kaybolmadan önce "Bunlar benim çocuğumun başına gelmez" diye hiçbir zaman düşünülmemesi gerektiğini söyleyen uzmanlar, "Daima çocuğunuzun en nihai resmine sahip olun. Parmak izlerine sahip olun. Çocuğunuzun arkadaşlarını ve ailesini tanıyın. Arkadaşlarının adını, telefon numarasını ve adres bilgilerini içeren bir defteriniz olsun. Şayet mümkünse, ailesinin iş telefonlarını da deftere yazın. Çocuğunuzun, bu bilgilerin bulunmadığı yerlere gitmemesi için bir yol bulun. Çocuğunuza özel bir kimlik kartı (ID) olsun ve o kartı devamlı taşıması için ikna edin. Çocuğunuzun DNA'sını tespit edilecek bir şeyini (kan, saç teli gibi) muhafaza edip, alındığı tarihi de unutmayın. Çocuğunuzun sizinle nasıl bağlantı kurabileceğini belirleyin. Bu bilgi, onun kartında bulunabilir" diye konuştu.

0 yorum:

Yorum Gönder

reklam yeri
 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India
online kişi acaip's Profile on Ping.sg